Temiz Çevre İçin Uzanan Üniversiteli Ellere Ardeşen Belediyesinden Tam Destek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Ordu Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesinden bir grup öğrenci, Rize'nin Ardeşen ilçesinde örnek bir proje için bir araya geldi.

Temiz Çevre İçin Uzanan Üniversiteli Ellere Ardeşen Belediyesinden Tam Destek
19 Kasım 2020 - 09:29

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Ordu Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesinden bir grup öğrenci, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya’nın da destekleriyle topluma örnek olacak projede bir araya geldi. Üniversiteli gençler, Karadeniz sahil şeridinde çöp toplayıp, temizlik yaptı.

Ordu Üniversitesi Grafik Tasarım bölümü öğrencisi Mevlut Fırıncı, KTÜ PDR Öğrencisi Neslihan Fırıncı, Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri Tayfun Fırıncı ve Volkan Fırıncı, Avrasya Üniversitesi öğrencisi Ayşenur Yalçın ile Ardeşenli Oğuzhan ve Kenan Varer, toplumda çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturmakla geri dönüşümün önemi ve doğaya zararlı maddelerin kullanımının azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla ellerine eldivenleri takarak Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ve Belediye Temizlik İşleri koordinesinde Karadeniz sahil şeridi boyunca geri dönüşüm atıkları (pet şişe, plastik atık, poşet vs.) toplayıp, çevre temizliği yaptı.

Topluma hem doğanın kirletilmemesi ve korunması hem de geri dönüşüm için ham madde sağlayan atıkları ayrıştırarak yetkili birimlerin alması için hazır edilmesi konusunda örnek bir davranış sergileyen gençler, farkındalık açısından güzel ve anlamlı bir etkinlik yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum