Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkılan bina sayısının 430'a ulaştığı bildirildi.

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi
08 Ekim 2015 - 12:29

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların devam ettiğini belirterek, kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla Trabzon'un çehresinin değişeceğini ifade etti.

Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımında sona yaklaşıldığını ve yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Tabakhanede kamulaştırma ve yıkım çalışmaları planlandığı şekliyle devam ediyor. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlanmasıyla söz konusu bölge hakikaten dünyada örnek olarak gösterilecek bir görünüme ve yaşam alanına kavuşacaktır. Trabzon'daki kentsel dönüşüm projelerinin başlatılmasının mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, bakanlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum."

Öte yandan, 688 binanın yıkılacağı Tabakhane'de 629 bina sahibiyle anlaşma sağlandığı, hak sahiplerine bugüne kadar 175 milyon 402 bin lira ödendiği, kalan binaların kamulaştırılması için hukuki sürecin devam ettiği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum