Samsun'da "Alo Gebe Hattı" hizmete girdi

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, anne adaylarını gebelik hakkında bilgilendirmek ve acil servislerde gereksiz yoğunluk oluşmasını önlemek amacıyla "Alo Gebe Hattı"nı faaliyete geçirdi

Samsun'da "Alo Gebe Hattı" hizmete girdi
25 Eylül 2015 - 14:57 - Güncelleme: 25 Eylül 2015 - 15:14

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince, anne adaylarını gebelik hakkında bilgilendirmek amacıyla oluşturulan "Alo Gebe Hattı" hizmete girdi.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel, AA muhabirine, kentte "Alo Gebe Hattı"nı faaliyete geçirdiklerini belirtti.

Uzman doktor ve ebelerin bu hattan anne adaylarına bilgi vereceklerini anlatan Mehel, "Alo Gebe Hattı, anne adaylarının sorunlarına birebir ve anında cevap verebilmek için kuruldu. Bazen vatandaşlarımız sanal ortamdan veya komşulardan tavsiye alarak yanlış uygulamalar yapabiliyor. Hat sayesinde anne adayları, gebelik esnasında yaşadıkları sorunlara anında çözüm bulabilecekler" dedi.

Mehel, anne adaylarının uzak ilçe ve köylerden şüphelendikleri her durum için gece veya gündüz hastaneye geldiklerine işaret ederek, bunların bazen basit nedenlerle olabildiğine dikkati çekti.

Bu durumun hastanede yoğunluk oluşturduğunu vurgulayan Mehel, şöyle konuştu:

"Özellikle uzak yerlerden gelinmesini önlemek istiyoruz. Acil durumlarda anne adayından alınan bilgiye göre eve ambulans gönderilmesi dahil her konuda yardımcı olunacaktır. Anne adaylarına, hat üzerinden durumlarını anlattıktan sonra gerekli bilgi verilecek. Gerekiyorsa eve sağlık ekibi yönlendirilecek. Amaçlarımızdan biri de telefonda verilecek bir bilgi ile çözülebilecek sorun hakkında gebe kadınlarımızın hastanelere gelmesini önlemek. Telefonda gebelikte beslenme, normal ve sezaryen doğum hakkında da bilgi verilecek. Sadece gebelik sürecinde değil, gebelikten sonra bebeğin gelişimi hakkında da vatandaşlarımız bu hattan bilgi alabilecek."

- Hedef basit sorunları hastaneye gelmeden telefonla çözmek

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Alaaddin Domaç ise anne adaylarının Gebe Danışma Hattı'na akla gelebilecek her türlü soruyu sorabileceklerini kaydetti.

Hastanede çok basit nedenlerden dolayı yoğunluk olabildiğinin altını çizen Domaç, anne adaylarının basit sorunlarını hastaneye gelmeden telefonla çözmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Hatta 7 gün 24 saat danışmanlık hizmeti verileceğini bildiren Domaç, "Hastanemizde sürekli doktorlarımız bulunuyor. Gebelik hattına ebelerimiz bakacak ama gerekli durumlarda telefonu uzman doktora aktaracak. Doktorun kararı doğrultusunda anne adayı gerekli görülürse hastaneye davet edilecek. Hasta durumunu anlattıktan sonra gelemeyecek durumdaysa hemen ambulans gönderilecek" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum