Saldırıda Yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ın Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor

Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Saldırıda Yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ın Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor
12 Aralık 2018 - 08:33

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit düştü. Saldırıda, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal yaralandı.

Rize Devlet Hastanesinde yaklaşık 6 saat süren ve başarılı geçen ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ın hayati tehlikesinin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Sol göğsü ve sırtından vurulan Polat’ın aşırı kan kaybettiğinden 16 ünite kan takviyesi yapıldığı, akciğeri ile damarlarında büyük hasarlar oluştuğu ve dalağının alındığı öğrenildi.

1970 Erzurum Aşkale doğumlu ve 23 yıllık polis olan Şube Müdürü Polat, Eskişehir, Bitlis ve Konya’da görev yaptıktan sonra 2010 yılından itibaren Rize’de görev yapıyordu.

Polat, evli ve 1 erkek, 2 kız olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

ercan-polat-(2)---kopya.jpg

Aynı saldırıda yaralanan ve saldırgan polisi ayağından vuran koruma polisi Yiğit Can Köksal’ın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Trabzon doğumlu 24 yaşındaki Yiğit Can Köksal’ın 2017 Aralık ayında Rize’ye atandığı ve ilk görev yerinin Rize olduğu bilgisine ulaşıldı.

- OLAY- 

Rize'nin Derepazarı ilçesinde görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu, personel görüşme günü dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bir bölüm kazandığını belirterek tayinini Derepazarı ilçesinden Rize'ye aldırmak için görüşmede bulunmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne geldi. Saat: 14.30'daki görüşme öncesinde cep telefonu ve silahını güvenlikte bırakarak Verdi'nin makamına giren İsmail Hakkı Saraçoğlu, Altuğ Verdi ile yaklaşık 10 dakika görüştükten sonra buradan ayrıldı. Cep telefonu ve silahını teslim ettiği yerden aldıktan sonra geri dönen ve koşarak girdiği makam odasında önce Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ı sol göğsü ve sırtından ardından Emniyet Müdürü Verdi'yi dudağının kenarından ve boynundan silahla vurdu. Koruma memuru polis memuru Yiğit Can Köksal'ın makama girmesiyle Köksal'ı da bacağından  vuran saldırgan, koruma memuru Köksal tarafından bacağından silahla vuruldu. Olay yerinde hayatını kaybeden  İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, ambulansla kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesinde yapılan kurtarma çalışmalarında kurtarılamadı ve şehit düştü. Polat ve Köksal ile birlikte saldırgan polis memuru Saraçoğlu, kentteki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum