RTEÜ'lü Öğretim Üyelerine TÜBİTAK'tan Proje Performans Ödülü

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyelerinin “Metal-Organik Kafes Yapılar ve Enerji Uygulamaları’’ başlıklı TÜBİTAK-1001 projesi, TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne (PPÖ) layık görüldü.

RTEÜ'lü Öğretim Üyelerine TÜBİTAK'tan Proje Performans Ödülü
04 Aralık 2018 - 14:08 - Güncelleme: 04 Aralık 2018 - 14:13

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Doç. Dr. Selçuk Demir ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vagif Nevruzoğlu’nun yaptıkları “Metal-Organik Kafes Yapılar ve Enerji Uygulamaları’’ başlıklı 112T956 Nolu TÜBİTAK-1001 projesi, TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne (PPÖ) layık görüldü.

Öğretim Üyelerini makamında ağırlayarak ödülü kazanmış olmaları münasebetiyle tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitenin adının bilimsel çalışmalarla anılmasının gurur ve mutluluk verici olduğunu söyledi.

rteulu-uyelerine-tubitak’tan-proje-performans-odulu-(2).jpg

Rektörlükten yapılan açıklamada, araştırma projesinde, depolama özelliğine sahip Metal-Organik Kafes yapılar ilk defa olarak ekonomik bakımdan ucuz maliyetli Cu2S/CdS güneş pillerinde bir bakır deposu olarak kullanıldığı ve yaşam sürelerinin uzatıldığı ifade edilerek. çalışma sonucunda elde edilen bulguların ulusal ve uluslararası çalışmalarla kıyaslanarak ucuz maliyetli güneş pillerinin seri üretilmesi açısından değerlendirildiği belirtilerek, “Proje bağlamında; 3 Yüksek Lisans tezi tamamlanmış olup, elde edilen bulgular ile SCI kapsamındaki dergilerde 6 adet bilimsel makale yayınlandı ve patent başvurusunda bulunuldu. Projeden elde edilen sonuçların bir kısmı ile uluslararası kongrelerde toplam 2 adet sözlü bildiri sunumu gerçekleştirildi.” denildi.

rteulu-uyelerine-tubitak’tan-proje-performans-odulu-(1).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum