RTEÜ'de Staj Yapan Gürcü Öğrencilerden Rektör Karaman'a Ziyaret

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapmak üzere gelen 25 Gürcü öğrenci Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ı ziyaret etti.

RTEÜ'de Staj Yapan Gürcü Öğrencilerden Rektör Karaman'a Ziyaret
28 Ağustos 2019 - 10:52

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapmak amacıyla Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen toplam 25 öğrenci, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ı ziyaret etti.

18 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında acil servis, nöroloji, kadın hastalıkları, genel cerrahi, göz, anestezi, kardiyoloji vb. alanlarda RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde staj eğitimi görmek için Gürcistan'dan gelen öğrencileri ve Tiflis Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Nino Cankarashvili ile Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Elemanı Maia Giorgadze’yi Üniversitenin Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda ağırlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, öğrencilerin, eğitim hayatında önemli bir yeri olan staj dönemini RTEÜ'de geçirecek olmalarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

RTEÜ'ye Gürcistan’dan gelen çok sayıda uluslararası öğrencileri olduğunu hatırlatan Rektör Karaman, RTEÜ'nün uluslararasılaşmaya önem verdiğini belirtti. Ayrıca, iki ülke arasındaki mevcut bağın bugün olduğu gibi gelecekte de sağlam bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

Öğrenciler ise Rize’de bulunmaktan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde staj görmekten mutlu olduklarını belirterek kendilerine sunulan eğitim fırsatları dolayısıyla başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere RTEÜ, Tıp Fakültesi, hastane yönetici ve personeline teşekkür ettiler.

Üniversitenin Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gül Mükerrem Öztürk’ün de hazır bulunduğu ziyaret programı hediye takdimi ve günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

rteude-staj-yapan-gurcu-ogrencilerden-rektor-karamana-ziyaret-(4).jpgrteude-staj-yapan-gurcu-ogrencilerden-rektor-karamana-ziyaret-(5).jpgrteude-staj-yapan-gurcu-ogrencilerden-rektor-karamana-ziyaret-(6).jpgrteude-staj-yapan-gurcu-ogrencilerden-rektor-karamana-ziyaret-(3).jpgrteude-staj-yapan-gurcu-ogrencilerden-rektor-karamana-ziyaret-(2).jpgrteude-staj-yapan-gurcu-ogrencilerden-rektor-karamana-ziyaret-(1).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum