Rizeli'nin Başka Partiye Hangi Saikle Oy Verdiğini Anlamakta Zorluk Çekmeliyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, doğrudan doğruya millet tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanının şehrinde Cumhurbaşkanının hemşehrilerinin başka partiye hangi saikle oy verdiğini anlamakta zorluk çekmeleri gerektiğini söyledi.

Rizeli'nin Başka Partiye Hangi Saikle Oy Verdiğini Anlamakta Zorluk Çekmeliyiz
05 Kasım 2018 - 14:03

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu 101. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye beş ay sonra yerel seçimlere gidecek, bu seçimlerde AK Parti'ye gönül veren, AK Parti'nin izlediği politikayı onaylayan her bireyin aday adayı olma hakkı bulunuyor.” dedi.

ak-parti-rize-il-danisma-meclisi-toplantisi-(5)-002.jpg

Yazıcı, belediye seçimlerinin hizmet yarışı olduğuna işaret ederek, "Meziyetlerimizi, liyakatimizi öne çıkaracağız. Yarışı böyle yapacağız. Ne olursa olsun eninde sonunda yarışan arkadaşlarla ilgili prosedürler işletilmek suretiyle nihai listenin oluşumu için karar verilecek. Karar verecek mekanizmalar belli. Adaylarımızı merkez yoklaması ile belirleyeceğiz. Biz siyaseti, millete hizmet etme faaliyeti olarak gören kadroyuz. Adaylarımızın, bizim siyasetimize katkı verecek birikimde, ehliyette olmasını hedefliyor ve arzu ediyoruz. Bunları dikkate almak suretiyle adaylık süreçlerini karara bağlayacağız. İsabet edemediğimiz adaylar da olabilir ama bir konu karara bağlandıktan sonra artık parti içi hukuk açısından partilinin yapması gereken şey verilmiş o kararın arkasında durmaktır. Yarış orada biter." dedi.

ak-parti-rize-il-danisma-meclisi-toplantisi-(4)-003.jpg

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilmeyecek aday adaylarının partiye küsme gibi bir lükslerinin asla olamayacağını savunan Yazıcı, Cumhurbaşkanı memleketinde Rizelilerin başka partiye oy vermelerini anlamakta güçlük çekmeleri gerektiğini ifade ederek, “Bu çok önemli seçim öncesinde Rize’de hiçbir arkadaşımın adaylık dolayısıyla partiyle ilgili ilişkilerini rölantiye almak, günlük gündeminin başında partiyi daha alt sıralara yerleştirmek gibi bir lüksü asla yoktur. Var mı Rizeli arkadaşlar. Yok arkadaşlar. Türk siyaset tarihinde doğrudan doğruya millet tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı Rizeli. Yaa Rizeli'nin başka partiye hangi saikle oy verdiğini bile anlamakta zorluk çekmeliyiz. Zorluk çekmeliyiz.“ şeklinde konuştu.

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-hayati-yazici.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum