Rize'de RENK uygulamaları

Rize'de eğitim–öğretim faaliyetleri Rize protokolünün katılımıyla renklenmeye devam ediyor.

Rize'de RENK uygulamaları
15 Ekim 2015 - 12:39

Rize Merkez İstiklal Ortaokulunu ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, okul yöneticileri ve öğretmenlerin katılımıyla RENK Projesini değerlendirdi. Değerlendirme toplantısının ardından ise Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Semih Coşkun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş,  Rize Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ayrı ayrı sınıflarda öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldı.

renk-projesi-degerlendirme-ve-okuma-programi-(3).jpgrenk-projesi-degerlendirme-ve-okuma-programi-(1).jpg

HER ŞEY İNSAN UNSURUNDA BİTİYOR

Öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantıda başarıda en büyük payın öğretmenlerde olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Fiziki yapılar elbette önemli ancak, her şey insan unsurunda bitiyor.  Bu süreçte en büyük pay siz öğretmenlerimize düşüyor. Siz onlara ne kadar ilgi ve sevgi gösterir onları onurlandırırsanız onlar da başarılı olacaktır "dedi.

RİZE'Yİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

Öğretimde alınan başarının tek başına kesinlikle bir ölçü olmadığını belirten Vali Yazıcı,  "Öğretimi- eğitimle taçlandırdığımız zaman başarı daha da artacaktır. RENK hem yabancı dil öğretimini, hem kültürel faaliyetleri, hem sosyal faaliyetleri, hem sportif faaliyetleri, hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır. Eğitim temelli yaklaşımdan kendini kurtarıp, hem eğitimi hem de öğretimi kapsayan bir projedir. Biz hep birlikte çalışarak Rize'yi eğitimde hak ettiği yere getireceğimize inanıyorum" dedi.

renk-projesi-degerlendirme-ve-okuma-programi-(12).jpg

İYİ TOPLUM, İYİ FERTLERDEN MEYDANA GELİR

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, onları geleceğe hazırlamak da bizim görevimizdir şeklinde konuşan Vali Yazıcı, "İyi toplum, iyi fertlerden meydana gelir. İyi fertler de eğitimli insanlardan oluşur. Rize'nin hak ettiği yere gelmesi için çocuklarımıza eğitim desteği sağlayarak geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz. Bugün RENK Projesinin uygulanabilirliğini yerinde görmek amacıyla buradayım. Öğrencilerimize destek olmak ve okuma alışkanlıklarını kazandırma ve özendirme amacıyla kendileriyle birlikte kitap okuyacağız. Bu projede ki  amaçlarımız arasında yer alan, okuma alışkanlığının yaşam tarzı haline getirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktır" dedi.

renk-projesi-degerlendirme-ve-okuma-programi-(2).jpg

EN İYİ DOST KİTAPTIR

Çocuklara kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, yine öğrencilerle hep bir ağızdan 'En iyi dost kitaptır' diyerek, öğrencilerden her zaman için kitapların okunması sözünü aldı.

Ülkenin kalkınıp gelişmesinde genç nesillere büyük görevler düştüğünü anlatan Vali Yazıcı, öğrencilerden buldukları her fırsatı okuyarak geçirmesini istedi.

İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ HER AN YANIMIZDA OLURLAR

Kitap okumanın mutlaka alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Okumanın önemini hepimizin kavraması gerekir. Dünya'mızı geliştirmek, kendimize yeni ufuklar açmak açısından kitap okumak çok önemlidir. Bu anlamda okumaya dikkat çekmek amacıyla biz de buradayız. Okuduğumuz her kitap hayatımıza bir şeyler katacaktır. Hayatın her evresinde kitap okumak gerekir. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Kitaplar bizi hiç bir zaman yalnız bırakmaz, ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olurlar. Milletleri ilerleten ve yücelten, zengin kitaplıklardır. Rize'deki bütün Devlet kurumlarımızın sizlerin evi olduğunu, ihtiyaç duyduğunuz her türlü desteği sizlere sağlamaktan memnuniyet duyacağımızı tekrar tekrar vurgulamak istiyorum" dedi.

renk-projesi-degerlendirme-ve-okuma-programi-(4).jpg

İstiklal Ortaokulu'nun artık kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirten Vali Yazıcı, okulun tüm sosyal etkinliklerine katılmaya çalışacağını söyledi.

Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Vali Yazıcı, yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandırarak, öğrencilere başarılar diledi.

renk-projesi-degerlendirme-ve-okuma-programi-(5).jpgrenk-projesi-degerlendirme-ve-okuma-programi-(6).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum