Rize'de Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde "Palyatif Bakım Merkezi" hizmete girdi.

Rize'de Palyatif Bakım Merkezi Açıldı
10 Kasım 2015 - 10:04

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kurulduktan sonra sağlıkta hız verilen özellikli hizmetler kapsamında, tedavi süreçleri uzayan hastalara hizmet amacıyla  İlimiz  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 yataklı  “Palyatif Bakım Merkezi“ hizmete  açılmıştır. Bu merkezde terminal dönemdeki kanser hastalarına evde bakımı mümkün olmayan yakın bakım ve tedavi gerektiren kronik hastalara hizmet verilecektir.

3-027.jpg

Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, başta ağrı olmak üzere tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi,  uzun süre yoğun bakımda yatan hastaların evlerine gönderilmesi gerektiği durumlarda hastane hizmetlerinin devamını sağlayan, kronik hastalığı olan hastaların hastane ortamında bakılması; yaşlı, kanser hastası, psikolojik destek ihtiyacı olan ve buna benzer birçok hastanın tedavisinin ve bakımının sağlanması amaçlanmaktadır.

2-034.jpg

İlimizde hizmete giren Palyatif Bakım Merkezi’nde hastalarımızın geçirdiği zorlu dönemlerde, ağrılarını en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumları gözlemlenerek gerekli bakımları sağlanacaktır.

1-037.jpghasan-turut-001.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum