Rize'de Kodlama Eğitim Laboratuvarı Açıldı

Rize'de Kodlama Eğitim Laboratuvarı Açıldı

Rize'de Kodlama Eğitim Laboratuvarı Açıldı
11 Mart 2017 - 11:10

Rize'de "Kodlama Eğitimi" projesi kapsamında oluşturulan ilk atölyenin açılışı yapıldı.

Düzenlenen Açılışa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında Derepazarı ilçesindeki Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu'nda oluşturulan kodlama atölyesinin açılışı, Vali Erdoğan Bektaş tarafından yapıldı.

Bektaş, açılışta yaptığı konuşmada, kodlama eğitimi ile ilgili henüz Milli Eğitim Bakanlığının çalışma başlatmadığını ancak Rize'de bu projeyi başlattıklarını söyledi.

Kodlama eğitimi için okullarda gerekli bilgisayar altyapısını devlet bütçesi dışından karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Bektaş, "12 ilçe merkezindeki hedef okullarımızda bilgisayar altyapısı kuruldu. Biz bunu projelerimize inanan öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz sayesinde yaptık. Gerçekten bize katkıları oldu. Okullarla veliler bir araya geldi ve bir hedefte buluştuk. Biz mahalli katkılarla ve kodlama ekibimizin özel çabalarıyla bu işi başarıyla sürdürüyoruz. Bütün ortaokulların 5 ve 6’ncı sınıflarında bilişim derslerini vesile ederek biz çocuklarımıza tüm okullarda kodlama eğitimi veriyoruz." diye konuştu.

Bektaş, yeniçağın mantığı olan kodlamaya dünyada büyük önem verildiğini belirterek, şunları söyledi: "Gelecek yıllarda bütün okullarımıza bu eğitimler ders haline dönüşecek. Kodlama hayatımızın birçok sahasında karşılaştığımız bilgisayar programlarının yapılması için verilen eğitim demek. Analitik düşünme yeteneğinin gelişmesi demek. Bu yeni dönemde eğer kurucu ve senaryo yazıcı olacaksak bu işin ucundan tutmak zorundayız. Bize yakışanı yapmaya çalışıyoruz."

Bektaş, okuldaki bilgisayar laboratuvarının oluşturulmasına katkı sağlayan hayırsever iş adamı Yusuf Yurtvermez'e plaket verdi.

Vali Bektaş, daha sonra kodlama atölyesini gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum