Rize'de ki yatırımların son durumu ne?

Ak Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Karal, Rize’de devam eden ve tamamlandıklarında Rize’ye ayrı bir değer katacak yatırımlarla ilgili bilgi vererek yatırımların geldiği aşamayı değerlendirdi.

Rize'de ki yatırımların son durumu ne?
15 Ekim 2015 - 12:42

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’nin önemli projelerinden olan Güney Çevre Yolu, Dosma-Dağbaşı-Salarha Yolu, Ağız Diş Hastanesi, 5 Yıldızlı Otel ve Adli Tıp Merkezi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rize'nin ihtiyacı olan yatırımların yapılmasıyla Rize'deki özlemi dindirecek yatırımlarda gelinen nokta sevindirici bir hal aldı.

Çalışmaların olduğu bölgede inceleme yapan Karal’a Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar ve Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz eşlik etti. Karal, çalışmaların son durumuyla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

hasan-karal-rizedeki-yatirimlari-inceledi-(2).jpg

GÜNEY ÇEVRE YOLUNUN 2 KM’LİK KISMI TRAFİĞE AÇILDI

Karal, “Rize’mizde yapmış olduğumuz bir takım incelemelerde özellikle Güney Çevre Yolu’nun çalışmalarını yerinde inceledik. Uzun bir süreden beri Güney Çevre Yolu’nda çalışmalar bir fiil devam ediyor. Başlangıç kısmındaki 2 kilometrelik bölümü de trafiğe açmış durumdayız. Tıp Fakültesi ile Vakıflar İlköğretim okulunun yakınına kadar olan kısımda çalışmalar tamamlandı. Burayı trafiğe açtık” dedi.

İLAHİYAT FAKÜLTESİNE KADAR OLAN KISIM YIL SONUNA KADAR TAMAMLANIYOR

Güney Çevre Yolu’nun kalan kısımları içerisinde yer alan İlahiyat Fakültesi’ne kadar olan kısımda yıl sonuna kadar yapım çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Karal, "Rize’mizi arka taraflara açmayı planlayan ve en önemli açılım noktalarından bir tanesi olan Güney Çevre Yolumuz’un çalışmalarını bir seçim hükümeti atmosferinde olmamıza rağmen takip ediyoruz ve çalışmaları aynı şekilde devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

hasan-karal-rizedeki-yatirimlari-inceledi-(6).jpg

DOSMA-DAĞBAŞI-SALARHA YOLU’NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bir başka ihalesi biten ve çalışmaları başlayan Dosma-Dağbaşı-Salarha Yolu projesi ile ilgili de konuşan Milletvekili Karal, Dosma’dan başlayıp Diyanet Eğitim Merkezimizin önünden geçen ve Yolveren kısmına giden yolun da ihalesinin yapıldığını ve ihaleyi alan firmanın çalışmalarına fiilen başladığını kaydetti.

hasan-karal-rizedeki-yatirimlari-inceledi-(1).jpg

AĞIZ DİŞ HASTANESİ 2016’DA HİZMETE AÇILACAK

Karal, ağız diş hastanesi inşaatı ile ilgili olarak ise, “Ağız Diş Hastanesi’yle ilgili hukuki problem vardı ve çözüldü. İnşaatın şu anda fiziki anlamda bittiğini söyleyebiliriz. İçerisinde bir takım eksiklikler var. 2-3 ay içerisinde, önümüzdeki yılın başında Ağız Diş Hastanesi’ni de inşallah hizmete açmayı planlıyoruz. Çok modern bir sağlık kompleksi olarak hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır. Cumhuriyet Meydanı’ndaki eski adliye binasındaki sağlık üniteleri de Ağız Diş Hastanesi’nin üst katlarına taşınmak suretiyle, eski adliye binası da yıkılacaktır. Meydan projesi de fiilen başlamış olacaktır.” dedi.

5 YILDIZLI OTELİN ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Rize'ye yapılacak olan 5 yıldızlı otel konusunda ciddi mesafeler alındığını ifade eden Karal, başvuruları Maliye Bakanlığı’nca uygun görülen ilgili firmanın çalışmalarına fiilen başladığını, önümüzdeki günlerde ilgili firma yetkilileriyle beraber otelin temelini atacaklarını söyledi.

Karal, devam eden diğer yatırımlarla ilgili ise şu açıklamalarda bulundu:

hasan-karal-rizedeki-yatirimlari-inceledi-(5).jpg

ADLİ TIP İNŞAATI BAŞLADI

“Adli Tıp Merkezi’nin ihalesini alan firma da fiili çalışmalarına bu günlerde başlamış durumdadır. Akarsu Köyü’nün altındaki alanda kurumun inşasıyla alakalı çalışmalar başlatıldı”

İSTİKRARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANACAK

“İstikrarlı günlere kavuştuğumuzda bu ve benzeri yatırımlar çok daha hızlı bir şekilde devam edecektir. Şu anda durgunluk dönemi geçiren bir takım yatırımlar da inanıyorum ki istikrar sağlandığında eski hızına kavuşacaktır. Bu geçici hükümet döneminde biz yine Rize’mizin yatırımlarını ve projelerini bir fiil takip ediyoruz. Aksamaması ve durmaması için bütün gayretimizi ortaya koyuyoruz. 1 Kasım seçimleri sonrasında da inşallah tek başımıza iktidara geldiğimizde bu çalışmalar kaldığı yerden devam edecektir.“

hasan-karal-rizedeki-yatirimlari-inceledi-(3).jpghasan-karal-rizedeki-yatirimlari-inceledi-(4).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum