Rize'de Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri Yapıldı

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü "Dünya Diyabet Günü" etkinlikleri kapsamında vatandaşlara yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yapıldı.

Rize'de Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri Yapıldı
20 Kasım 2015 - 13:45

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkı'nda kurulan standatta; kan şekeri taraması ile boy ve kilo ölçümü yapıldı. Yaklaşık iki yüz kişiye obezite ve diyabet taraması yapılarak riskli grupta olan kişilere obezite, diyabet  ve KOAH konularında bilgilendirme yapıldı.

image-400.jpeg

Sağlık personelleri tarafından yapılan ölçümler sonucunda 40 yaş üzeri ve sigara kullanan, nefes darlığı, öksürük gibi şikayetleri olan vatandaşlar, Rize Devlet Hastanesi ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniğine yönlendirilerek, solunum fonksiyon testi yaptırmaları istendi.

image-401.jpeg

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Dünya diyabet günü nedeniyle yaptıkları faaliyetler ile toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Her vatandaşımızın sağlıklı yaşamaya hakkı var. Bunun içinde sağlığına dikkat etmesi gerekiyor. Kronik rahatsızlıkları olan veya herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan vatandaşlarımızın yaşam şekillerine dikkat etmelidir. Toplum bilincini arttırmaya yönelik yapılan bu çalışmalarımıza destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

image-402.jpeg

image-403.jpeg

YORUMLAR

  • 0 Yorum