Rize Ziraat Odası'ndan ÇAYKUR'a Kota Teşekkürü

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, ÇAYKUR’un açıkladığı 600 kg kotanın bir rekor olduğunu ve yaş çay üreticisinin özel sektöre karşı güven altına alındığını kaydetti.

Rize Ziraat Odası'ndan ÇAYKUR'a Kota Teşekkürü
18 Mayıs 2020 - 11:12

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in birinci sürgün kotasını 600 kilogram olarak açıklamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Paliç, açıklanan 600 kilogram kota ile üreticinin özel sektöre karşı elinin güçlendiğini belirterek, “ÇAYKUR tarihinin en yüksek kotası olan bu kota ile yaş çay almak isteyen özel sektör firmaları da kilo fiyatını yükseltmek ve belki de ÇAYKUR taban fiyatının da üzerine çıkmak zorunda kalacaklardır. Bu da üreticilerimizin menfaatine olacaktır. ÇAYKUR Genel Müdür Vekilimizle birlikte böylesine yüksek bir kotanın açıklanmasında katkısı olan yöneticilerimize teşekkür ederiz. Üreticiler olarak bizler de ÇAYKUR’a ve çaya destek olabilmek ve çayımızı korumak ve kalıcı kılıp uzun yıllar bu nimetten faydalanabilmek amacıyla toplayacağımız çayların kalitesine özenle dikkat etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tüm üreticilerimizden evsafına uygun çay toplamalarını istiyoruz Açıklanan kotanın ve yaş çay sezonunun tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum