Rize ve Artvin'in Kovid-19 Testleri İşte Burada Yapılıyor!

Rize ve Artvin illerinde koronavirüs şüphesi bulunan vatandaşların testleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılıyor.

Rize ve Artvin'in Kovid-19 Testleri İşte Burada Yapılıyor!
27 Nisan 2020 - 19:24

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü, üniversitenin koronavirüsle mücadelede önemli bir rol üstlendiğini ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili yapılan testlere Trabzon’dan önce başladıklarını ve Rize ile Artvin ilindeki testlerin üniversite bünyesindeki Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı ile Eğitim Araştırma Hastanesindeki cihazlar kullanılarak yapıldığını bildirdi.

RTEÜ’den yapılan açıklamada, Tıp Fakültesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kurulduğu ilk günden günümüze kadar sadece Rize’ye değil Doğu Karadeniz Bölgesi’ne sağlık hizmeti sunduğu ifade edilerek, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgınıyla mücadelede de önemli görevler üstlenmiştir. Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi, örgün eğitime ara verildiği bu salgın sürecinde, bir yandan tıp ve sağlık eğitimini dijital teknolojileri kullanarak Simülasyon Merkezimizde uzaktan öğretim yöntemleriyle sürdürürken, diğer yandan da Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında çok önemli ve özellikli işlere imza atmaktadır.” denildi.

rteu-tip-fakultesi-ve-egitim-arastirma-hastanesi-covid-19-kuresel-salginiyla-mucadelede-de-onemli-gorevler-ustlendi-(3).jpg

Salgının başlangıcından itibaren Kovid-19 hastalığının tanısında kullanılan PCR testlerinin Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı ile Eğitim Araştırma Hastanesindeki cihazlar kullanılarak yapıldığı kaydedilen açıklamada, “Tıp Fakültemiz bu açıdan sadece Rize’ye değil, Artvin iline de hizmet vermektedir. Çünkü Artvin ilinin testleri de Rize’de yapılmaktadır. Hatta ilimizde testlere komşu ilimiz Trabzon’dan bile daha önce başlanmıştır. Yakın zamanda ilimize gelmiş olan COVİD-19 salgınıyla ilgili hızlı testler de yine Tıp Fakültemiz Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi tarafından Eğitim Araştırma Hastanemizdeki imkânlar kullanılarak yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

rteu-tip-fakultesi-ve-egitim-arastirma-hastanesi-covid-19-kuresel-salginiyla-mucadelede-de-onemli-gorevler-ustlendi-(1).jpg

Açıklamada, RTEÜ Tıp Fakültesi kadrosundaki 280 doktor ile 50 hemşireyle Sağlık Bakanlığına bağlı doktor ve hemşirelerin mesai mefhumu gözetmeden kendilerine virüsün bulaşma riskine rağmen fedakârca görev yaptıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Salgınla mücadelede Tıp Fakültemiz kadrosundaki 280 doktor ile 50 hemşire, Sağlık Bakanlığına bağlı doktor ve hemşirelerle birlikte, kendilerine virüsün bulaşma riskine rağmen, insanımızı sağlığına kavuşturmak için mesai mefhumu gözetmeden fedakârca görev yapmaktadırlar.

Ayrıca Diş Hekimliği Fakültemizdeki hemşirelerin önemli bir kısmını da, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Rize Devlet Hastanesi ile Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirdik.

Salgın sürecinde Üniversitemiz Eğitim Araştırma Hastanesi, koronavirüs hastalarının yanı sıra acil hastalar ile onkolojik tedavi gören kanser hastaları ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın da tedavilerini gerçekleştirmektedir.

Eğitim Araştırma Hastanemiz, ‘bilimin ve sağlık hizmeti sunumunun buluştuğu’ yükseköğretim sistemimizin en önemli bileşenlerindendir.

Kovid -19 salgını ile mücadelede sadece ülkemizde değil tüm dünyada insanların yardımına koşan ve örnek gösterilen başarılı işlere imza atan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve başta Tıp Fakültemiz ile Eğitim Araştırma Hastanemizde görev yapan doktor ve hemşireler olmak üzere ülkemizin her bir köşesinde salgınla fedakârca mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ‘tedbir kurallarına uyarak el birliği içerisinde’ bu süreci atlatacağımıza inancımız tamdır.”

rteu-tip-fakultesi-ve-egitim-arastirma-hastanesi-covid-19-kuresel-salginiyla-mucadelede-de-onemli-gorevler-ustlendi-(4).jpgrteu-tip-fakultesi-ve-egitim-arastirma-hastanesi-covid-19-kuresel-salginiyla-mucadelede-de-onemli-gorevler-ustlendi-(2).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum