Rize'de Ücretsiz Tablet Dağıtılacak Öğrenciler Belirlendi

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, ülke genelinde ücretsiz dağıtımı yapılacak 500 bin tablet kapsamında Rize’de tablet verilecek öğrencilerin belirlendiğini kaydetti.

Rize'de Ücretsiz Tablet Dağıtılacak Öğrenciler Belirlendi
11 Ekim 2020 - 13:58

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, kentte görev yapan basın mensuplarıyla tanışma ve eğitim öğretim faaliyetlerine yönelik bilgilendirme amacıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Emen, 12 Ekim’de başlayacak yüz yüze eğitimle ilgili bilgilendirmede bulunurken tablet dağıtımı konusunda tek yetkili kurumun Milli Eğitim Müdürlükleri olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği ve akabinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un dağıtım kriterlerini açıkladığı 500 bin tabletle ilgili Rize’de kimlere tablet dağıtımı yapılacağını belirlediklerini kaydeden Emen, tabletlerin internetle birlikte verileceğini ifade ederek, “Bunların tamamını belirledik. Ama ben sayı vermeyeceğim. Çünkü bakanlık bunu açıklayacak. Bizim sayı vermemiz şu anda doğru olmaz. Bunların tamamını ilçe ilçe, okul okul, hane hane, isim isim biliyoruz. Elimizde listeler var. Ülke genelinde 500 bin tablet Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda verilecek. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta açıklama yapılacak. Bakanlık sayıları bizlerden istedi. Biz de sayıları verdik. Tüm illerde sayıları verdi. Tabletlerimiz aynı zamanda internetle birlikte verilecek.” dedi.

Emen, uzaktan eğitimde kullanılmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik tablet dağıtımı konusunda tek yetkili kurumun Milli Eğitim Müdürlükleri olduğunun altını çizerek, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından tablet dağıtım talebinin ancak ve ancak Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden olabileceğini kaydetti. Emen, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in de tablet desteğinde bulunacağını kaydederek, “Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde çalışarak tabletleri öğrencilerimize ulaştıracağız” diye konuştu.

Toplantıya kendini tanıtarak başlayan Milli Eğitim Müdürü Emen, insanın doğduğu yerin memleketi, doyduğu yerin ise kutsalı olduğunu belirterek Rize'nin kendisi için çok değerli bir yer olduğunu ve ekip arkadaşları ile birlikte tüm enerjisini Rize'nin eğitimine verme konusunda amaç birliği yaptıklarını vurguladı.

Basın mensuplarının kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması konusunda çok önemli bir misyon üstlendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Bakanlığın emirleri doğrultusunda kurulan Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünün basın ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki koordinasyonu sağlayacağını ifade etti.

Emen, yüz yüze eğitimin 2.aşamasına geçilecek olan 12 Ekim 2020 tarihinde daha önce yüz yüze eğitime başlayan okul öncesi ile birinci sınıflara ek olarak 2,3 ve 4 sınıflar ile 8 ve 12. sınıflarda da yüz yüze eğitime geçileceğini söyledi. Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi için tüm güçleri ile sahada olduklarını ve gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Emen, velilerin kendilerine güvenmelerini istedi.

2. aşama ile birlikte köy okullarının tam gün ve pandemi kurallarına uygun olarak eğitim öğretime başlayacağını vurgulayan Emen, bu kapsamda 66 köy okulunda okul öncesinden 8.sınıfa kadar toplam 4433 öğrencinin tam gün eğitim alacağını sözlerine ekledi.

Merkez okullarda ise haftada 2 gün dönüşümlü olarak eğitim öğretim çalışmalarına katılacak olan 2,3 ve 4.sınıflarda okuyan 11936 , 8.sınıfta okuyan 4254 ve 12.sınıfta okuyan 4255 öğrenci için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve özellikle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin servislerinin de planlandığına işaret eden Emen, meslek liselerinde okuyan 6480 öğrencinin uygulamalı derslerini 5 Ekim'den bu yana zaten okullarda yüz yüze yaptığını sözlerine ekledi.

Okulların açılması öncesinde okulların ihtiyacı olan dezenfektan malzemelerinin temin edildiğini ve 32 bin maskenin de kurumlara ulaştırıldığını dile getiren Emen, sağlıklı ve güvenli bir ortamın sağlanması için tüm güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Milli Eğitim Müdürümüz Engin Emen, 12 Ekim Pazartesi itibariyle 7486 öğrencinin tamamen, 27966 öğrencinin ise kısmen yüz yüze eğitim öğretim sürecine dahil olacağını belirterek ilerleyen süreçte Bakanlığın kararlarına göre gerekli değişikliklerin yapılabileceği bilgisini verdi.

Emen, çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerin çocuklarını okullara gönderme zorunluluğunun bulunmadığını ve devamsızlığına sayılmayacağını belirterek, çocuğunu okula göndermeyen velilerden çocuğun kontrolünün sağlanabilmesi için dilekçe alacaklarını kaydetti.

Toplantının son bölümünde basın mensuplarının sorularına yanıt veren Emen katılımlarından dolayı teşekkür edip birer atkı hediye ederek toplantıyı sonlandırdı.

Programa; Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, Şube Müdürleri Zafer Haşimoğlu, Evren Görmüş, Zekeriyya Özdemir, Fikret Solak ile Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Şube Müdürü Selçuk Torpil katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum