Rize'de toplu taşımaya yapılan zammı büyük bir şaşkınlıkla karşıladık.

Rize'de şehir içi dolmuş fiyatlarına yüzde 22 zam yapıldı. CHP Rize Gençlik Kolları İl Başkanı Muharrem DİLER zamma tepki gösterdi.

Rize'de toplu taşımaya yapılan zammı büyük bir şaşkınlıkla karşıladık.
29 Kasım 2019 - 14:28 - Güncelleme: 29 Kasım 2019 - 14:43

Diler, Ülke ekonomisinin gerilediği, alım gücünün düştüğü şu günlerde Rize’ de ulaşıma yapılan zammı büyük bir şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti. Diler, “Rize Belediye Meclisine sunulan teklifin kabul edilmesi ile Aralık ayından itibaren uygulanacak zamlı tarife ile öğrenci arkadaşlarımızın dolmuş ücretlerine ortalama %17 oranında zam yapılmıştır. Şehrimizde misafirlerimiz olan ve birlikte yaşadığımız, şehir ekonomisine ve geleceğine katkı sağlayan arkadaşlarımızın ülkemiz ekonomik şartlarında eğitim hayatlarını devam ettirebilmeleri zorlaşmışken en temel ihtiyaçlarından olan ulaşıma yapılan bu zam öğrenci arkadaşlarımızın biriken yüklerine yenisini eklemiştir” dedi.

Diler, “Öğrencilerin devletten aldığı burs 500 TL, Bir öğrencinin Aylık KYK yurt ücreti 215 TL, Kampüs içi aylık yemek ücreti 120 TL, Diğer okul ücretleri ve ihtiyaçları minimum 150 lira oluyor. Rize`de ki bütün KYK yurtlarının kampüslere ve çarşı merkezlerine uzak olduğunu göz önünde bulundurursak zamdan sonra bir öğrencinin ulaşım masrafı aylık 120 TL Söz konusu ihtiyaçların aylık toplamı 605 TL’dir. Öğrenci arkadaşlarımızın devletten aldığı 500 TL olan KYK bursu ile 105 TL zararda iken burs veya kredi almayan öğrencilerin bu ekonomik şartlarda şehrimizde okuması mümkün değildir. Şehrimizde eğitim hayatını tamamlamaya gelen öğrenci arkadaşlarımız aldıkları burs ile sadece ve sadece masraflarını karşılarken bir darbe de dolmuş ücretine zam yapan Rize Belediyesi tarafından gelmiştir” dedi.

Türkiye’nin birçok belediyesinde ekonomik sıkıntılardan dolayı öğrenci tarifesine indirim yapılırken Rize Belediyesinin bu şartlarda zam yapması eşyanın tabiatına aykırı olduğunu ifade eden CHP Rize İl Gençlik kolları İl başkanı Muharrem Diler, “Kendisinin de bir eğitimci olduğu Sayın Belediye Başkanının öğrencilerin halinden en iyi anlayan kişi olması gerekirken yapılan bu zammı nasıl içine sindirmiştir. Her sene düzenli olarak zam yapılması mecburmuş gibi alınan kararlar şehrimizde yaşam koşullarını zorlaştırmakta, yaşam kalitesini düşürmektedir. Şehrimiz bu koşullarda tercih edilebilen şehir olmaktan çıkar buda hem şehrimizi hem de Üniversitemizin geleceğini etkiler. Rize belediyesi aynı zamanda kendi iktidarı ile ters düşmektedir. İktidar, aylardır enflasyonun tek haneye düştüğünü, ekonominin uçuşa geçtiğini söyleyerek gövde gösterisi yaparken Rize Belediyesinin enflasyonun üzerinde yaptığı zam büyük bir çelişkidir. Öğrenci ücretine

geçen bu kararın Rize Valiliği tarafından geri çevrilmesi gerekmektedir. Konu hakkında ilgililerle görüşecek, yapılan zammın geri çekilmesi için gerekli çalışmayı yapacağız. Tüm öğrenci arkadaşlarımız gönlünü ferah tutsun Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri tüm öğrenci arkadaşlarımızın sorunlarının takipçisidir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum