Rize'de Tonlarca Balığa El Konuldu

Rize İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerde 3,5 ton asgari avlanabilir boyun altındaki balığa el konuldu.

Rize'de Tonlarca Balığa El Konuldu
20 Eylül 2019 - 11:49

2019/2020 Avcılık sezonunun açılmasıyla birlikte avcılığı yapılan türlerin boy sınırlarının altında olduğuna dair gelen şikâyetler üzerine Rize İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince eş zamanlı olarak çapraz denetimler gerçekleştirildi.

İl ve İlçe Müdürlüklerindeki su ürünleri kontrol görevlilerine Sahil Güvenlik (SAGET-34) Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün verdikleri destekle nakil vasıtalarına yönelik gerçekleştirilen denetimde 3,5 ton asgari avlanabilir boyun altındaki balığa el konuldu.

Yapılan denetim sonucunda 2 adet nakil vasıtasına “4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 17. Maddesinde belirlenen boy ve ağırlık yasaklarına uymayan balık taşımak ve nakil belgesi olmadan balık nakletmek suçundan idari yaptırım uygulandı.

Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması, su ürünleri stokları üzerindeki baskının azaltılarak gelecek nesillerinde su ürünlerini tüketebilmesi amacıyla hazırlanan mevzuata uymak tüm balıkçılarımızın görevi olduğunu kaydederek, “Bu kapsamda yasalar doğrultusunda kuralların uygulanması aşamasında tüm kurumlara görevler düşmektedir. Kanunda belirlenen asgari avlanma boylarına uyarak stoklarımızı koruyabilir her balığa en az bir kere üreme şansı vermiş oluruz. Bunun sağlanması için tüm ortak paydaşlarla avcılık sezonu boyunca denetimler devam edecektir. Her balığa en az bir kere üreme şansı verelim ve gelecekte de balık yiyelim. Daha küçüğünü avlamayalım, satmayalım, almayalım.” dedi.

rize’de-tonlarca-baliga-el-konuldu-(1).jpgrize’de-tonlarca-baliga-el-konuldu-(3).jpgrize’de-tonlarca-baliga-el-konuldu-(4).jpgrize’de-tonlarca-baliga-el-konuldu-(2).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum