Rize'de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Düzenlendi

Türk Polis Teşkilatının 174.kuruluş yıl dönümü nedeniyle Rize'de şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Rize'de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Düzenlendi
12 Nisan 2019 - 09:00 - Güncelleme: 12 Nisan 2019 - 15:06

Rize Valisi Kemal Çeber, Türk Polis Teşkilatının 174.kuruluş yıl dönümü nedeniyle şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.

Emniyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe Vali Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber’in yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Adalet Komisyonu Başkanı Özkan Tavuz, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Abdullah Şen ve Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İlçe kaymakamları ve eşleri, Rize İl Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet mensupları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, yemekte yaptığı konuşmada; 10 Nisan 1845'te kurulan Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı.

Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü nedeni ile şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldiklerini belirten Gökduman; "Türk milleti olarak dünyada eşi ve benzeri görülmemiş birçok farklılığa ve güzel huylara sahibiz. Bunların içinde, belki de en başta gelen vatanı, milleti, bayrağı ve namusu uğruna en değerli varlığı olan canını bile yeri geldiğinde gözünü kırpmadan feda edebilecek vatan sevdalısı insanlara sahip olmasıdır. Dünyada en eski devlet ve millet geleneğine sahip ülkelerden biri kılan yine bizleri ve gelecekte de Türk milletini ilelebet payidar kalmasını sağlayacak en büyük özelliklerimizden birisidir. İşte bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Vali Çeber program esnasında yapmış olduğu konuşmada; “Halkımızın gözünde üniformanın farklı bir yeri vardır. Vatandaşlarımız asker ve polis üniforması gördüğünde, karşısında sadece elbise veya o elbiseyi giyen bir şahsı görmez. O üniformanın içerisinde devletini görür, huzuru görür kendini güvende hisseder. Tabiri caizse Kurandan ezana, bayraktan vatana değer verdiğimiz herşeyi o üniformanın içerisinde simgeleştirir. Kıymetli Şehit aileleri bizim şehitlerimiz de işte bu dediğim nedenlerden dolayı şehit olmuşlardır. Üzerinde taşıdıkları üniforma devlettir, vatandır, bayraktır, dindir, ezandır, kurandır. Onu şehit eden hainde işte bu saydığımız değerlere karşı oldukları için bu eylemleri gerçekleştirmişlerdir. Onun için şehitlik herkese nasip olmaz. Burada Şehit Müdürümüz Altuğ Verdi başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet , gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyor ve şehitlerimizin şefaatine bizleri ulaştırması için Allah’a dua ediyorum. “ dedi. Yaptığı konuşma sonrası  Vali Çeber şehit aileleri ve gazilerle tek tek ilgilendi ve sohbet etti.

turk-polis-teskilatinin-174.kurulus-yil-donumu-nedeniyle-rizede-sehit-aileleri-ve-gaziler-onuruna-yemek-(1).jpgturk-polis-teskilatinin-174.kurulus-yil-donumu-nedeniyle-rizede-sehit-aileleri-ve-gaziler-onuruna-yemek-(2).jpgturk-polis-teskilatinin-174.kurulus-yil-donumu-nedeniyle-rizede-sehit-aileleri-ve-gaziler-onuruna-yemek-(3).jpgturk-polis-teskilatinin-174.kurulus-yil-donumu-nedeniyle-rizede-sehit-aileleri-ve-gaziler-onuruna-yemek-(4).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum