Rize'de Sağlık Çalışanlarına "NRP" Eğitimi Verildi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına yönelik Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi verildi. Eğitim sonunda 46 sağlık çalışanı sertifikalarını aldı.

Rize'de Sağlık Çalışanlarına "NRP" Eğitimi Verildi
01 Nisan 2019 - 12:40

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi koordinatörlüğünde 26-28 Mart tarihleri arasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe, burada yaptığı konuşmada, dünyada olduğu gibi ülkemizde de bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi, asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin öneminden bahsederek her yenidoğanın yeterli ve doğru resüsitasyon hakkının olduğuna vurgu yaptı.

Eğitimler; Bakanlık Kurs Sorumlusu Öğrt. Sevil Özmen, Öğrt. Nurhan Babaoğlu, Dr. Melda Ünal, Uzm. Dr.Muammer Kazancı, Uzm. Dr. Şebnem Kader, Hemşire Süheyla Kasım, Hemşire Dilek Kaptan, Öğrt. Görevlisi İlknur Kahriman, Öğrt. Görevlisi Kıymet Yeşilçiçek ve Dr. Berna Hekimoğlu tarafından verildi.

Eğitim sonunda eğitime katılan 46 sağlık çalışanı sertifikalarını almaya hak kazandı.

rize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(4).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(3).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(2).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(7).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(9).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(1).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(10).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(5).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(6).jpgrize’de-“nrp”-egitimi-duzenlendi-(8).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum