Rize'de Maskesiz Dolaşmak Yasaklandı

Rize Valisi Kemal Çeber, 16 Mayıs Cumartesi gününden itibaren şehir merkezinde ve yoğunluk bulunan alanlarda maske takmadan sokağa çıkmanın yasaklandığını açıkladı.

Rize'de Maskesiz Dolaşmak Yasaklandı
14 Mayıs 2020 - 16:10

Rize Valisi Kemal Çeber, İl Pandemi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantılarını gerçekleştirdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rize Valiliği önünde açık alanda düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ÇAYKUR Tarım Dairesi Başkanı Zeki Karaoğlu, Vali Yardımcıları Abdullah Şen ve Ahmet Dalkıran, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan da hazır bulundu.

İl Hıfzıssıhha Kurulunda 65 yaş üstü vatandaşlarla 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma esnekliği sağlandığı güne ilişkin karar alındığını belirten Vali Çeber, alınan ikinci kararın 16 Mayıs Cumartesi gününden itibaren maske takmadan sokağa çıkmanın yasaklanması yönünde olduğunu kaydetti.

 

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN SOKAĞA ÇIKABİLECEKLERİ GÜN SAHİL BANDI BU KİŞİLERE AÇILACAK

Vali Çeber, 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkma esnekliği sağlanan günlerdeki 4 saatlik zaman dilimi içerisinde bu vatandaşlara özel olarak sahil bandını açacaklarını belirterek, bu vatandaşların refakata muhtaç olmaları halinde yanında 1 refakatçinin kendilerine eşlik edebileceğini kaydetti.

YOĞUNLUK BULUNAN ALANLARDA MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

İl genelinde 200 bin dolayında maskeyi ücretsiz dağıttıklarını ve maskelerin il genelinde her yerde bulunabildiğinden vatandaşların rahatlıkla maske ihtiyaçlarını giderebileceklerinin altını çizen Vali Çeber, şehir merkezi olarak nitelendirilen yoğunluk bulunan alanlarda maske takmadan sokağa çıkmanın yasaklandığını belirtti.

Vali Çeber, ilçelerde ise kaymakamların ilçe merkezlerinin yanı sıra belirlenebilecek alanlarda maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulaması gerektirebilecek yerler olabileceğinden kaymakamların karar mercii olduğunu kaydetti.

Vali Çeber, ayrıca sosyal mesafe kuralına da dikkati çekerek vatandaşlardan maske kullanımının yanı sıra sosyal mesafe kuralına da özen göstermelerini istedi.

rize-valisi-kemal-ceber-basin-toplantisinda-(1).jpgrize-valisi-kemal-ceber-basin-toplantisinda-(5).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum