Rize'de küçük ölçekli ahşap tekne atölyeleri birleştiriliyor

Rize’de ahşap tekne ve yat imalatı alanında bir merkez oluşturulması amacıyla ‘Rize Küçük Deniz Taşıtları İmalatı Sanayi Sitesi Projesi’ hayata geçiriliyor.

Rize'de küçük ölçekli ahşap tekne atölyeleri birleştiriliyor
13 Nisan 2019 - 14:18 - Güncelleme: 13 Nisan 2019 - 19:01

Rize Valisi Kemal Çeber Rize Küçük Deniz Taşıtları İmalatı Sanayi Sitesi Projesini yerinde inceledi.

ahsap2.jpg

Vali Çeber, Rize ili balıkçı barınaklarında yer alan küçük ölçekli ahşap tekne imalat atölyelerinin bir araya getirilmesi, ilde ahşap tekne ve yat imalatı alanında bir merkez oluşturulması amacıyla Merkez Balıkçılar Köyü Balıkçı Barınağı ve Söğütlü Balıkçı Barınağı arasındaki dolgu sahasına yapılacak, tekne imalatı tersanesinde incelemelerde bulundu.

val1-023.jpg

Vali Çeber incelemelerin ardından Bozukkale Balıkçı Barınağında yer alan, deniz yüzeyi deniz kafeslerinde somon ve levrek yetiştiriciliği yapılacak alanda da inceleme yaparak bilgi aldı.

ahsap3.jpg

Vali Çeber; “Tersane Projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte ilimizdeki ahşap tekne imalatı yapan küçük ölçekli atölyeler bir araya toplanarak daha büyük ölçekli ve modern imkânlarla ahşap tekne ve yat imalatı yapma imkanı oluşacaktır. Tekne yat imalatı ile ilgili olan yan sanayiler de bu imalat sitesinde yer alacaktır. İlimize istihdam ve proje kazandıracaktır. Bozukkale’de deniz yüzey alanında tesislerin açılması ile birlikte ise ilimiz balıkçılık sektörüne büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum