Rize'de İnşaat Çalışması7 Katlı Binayı Boşalttı

Rize’de bir firma tarafından yapılan inşaatın hafriyat çalışmaları dolayısıyla 7 katlı binanın altında çökmeler oluştuğu ve binanın heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi.

Rize'de İnşaat Çalışması7 Katlı Binayı Boşalttı
09 Ekim 2015 - 14:34

Rize Merkeze bağlı Çarşı Mahallesi Minyeli Abdullah Sokak’ta önceki akşam bir firma tarafından bina yapımı için inşaat çalışmalarına başlandı. Fore kazıklarının kullanılmadan hafriyat çalışmalarına başlanması nedeniyle çalışma yapılan yerin hemen üst kısmında bulunan Akkonak Apartmanının bahçesinde toprak kayması ve çökme meydana geldi.

7 kat 28 daireden oluşan bina sakinlerinden yaklaşık 20 ailenin heyelan korkusuyla binayı boşalttığı ve yakınlarının evlerine taşınarak geceyi yakınlarının evlerinde geçirdikleri gündüz de evlerine dönmedikleri, çevredeki diğer müstakil evlerin de inşaat dolayısıyla yağmur sularıyla dolduğu öğrenildi.

Rize Belediyesi ekiplerinin bölgede incelemede bulunduğunu ve evlerinin boşaltmalarının can güvenliği açısından daha doğru olacağını söylediğini kaydeden bina sakinleri ile inşaat çalışmasının yapıldığı yerdeki diğer ev sahipleri, fore kazıklarının çakılmadan hafriyata başlamaması yönünde inşaatı yapan firmayı defalarca uyardıklarını kaydederek, yaşanılan toprak kayması dolayısıyla firma sahiplerini suçladı.

Toprak kaymasının yağan yağmurla beraber artmaması için bina altını naylon muşamba ile örtmek zorunda kaldıklarını belirten apartman sakinleri, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istedi.

rize’de-insaat-calismasi-toprak-kaymasina-neden-oldu-7-katli-bina-bosalttirdi-(1).jpgrize’de-insaat-calismasi-toprak-kaymasina-neden-oldu-7-katli-bina-bosalttirdi-(2).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum