Rize'de Geri Dönüşüme Atılacak Kağıtlardan Uçak Yarışması Düzenlendi

Pazarköy Ali Usta İlkokulu öğrencileri, geri dönüşüme atılacak fotokopi kağıtlarını kullanarak “Kağıt Uçak Yarışması”nda hünerlerini sergiledi.

Rize'de Geri Dönüşüme Atılacak Kağıtlardan Uçak Yarışması Düzenlendi
25 Şubat 2019 - 13:18

Rize Merkeze bağlı Pazarköy Ali Usta İlköğretim Kurumu Anasınıfına giden bir öğrencinin Okul Müdürü İsmail Kurtuluş’a “Okulumuzda neden kağıt uçak yarışması yapmıyorsunuz?” sözleri üzerine kağıt uçak yarışması düzenlenmesine karar verildi.

İki hafta önceden öğrencilere duyurulan yarışmaya katılmak isteyenler öğrenciler en uzağa uçacak tasarım için araştırmalar ve denemeler yaptı.

Okul bahçesinde geri dönüşüme atılacak olan A4 fotokopi kağıtları kullanılarak yarışma başladı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için ayrı ayrı yapılan yarışmada birinci ve ikincilere madalya ile sürpriz hediyeler verildi. Etkinlik sonunda öğretmenler de kendi aralarında kâğıt uçakları ile yarıştılar.

Yarışma sonunda öğrenciler yöresel müzikler eşliğinde doyasıya eğlendiler. Yarışmada kullanılan uçaklar öğrenciler tarafından toplanarak geri dönüşüm kutusuna atıldı. Öğrencilerin hem yarıştığı hem eğlendiği bu etkinliğin geleneksel olarak tekrarlanmasına karar verildi.

geri-donusume-atilacak-kagitlardan-ucak-yarismasi-duzenlendi-(3).jpggeri-donusume-atilacak-kagitlardan-ucak-yarismasi-duzenlendi-(1).jpggeri-donusume-atilacak-kagitlardan-ucak-yarismasi-duzenlendi-(2).jpggeri-donusume-atilacak-kagitlardan-ucak-yarismasi-duzenlendi-(4).jpggeri-donusume-atilacak-kagitlardan-ucak-yarismasi-duzenlendi-(5).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum