Rize'de "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" Etkinlikleri

Rize’de “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” etkinlikleri kapsamında Tuzcuoğlu Memişağa Parkında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Seçkin Karaoğlu ve sağlık personellerinin katılımı ile stant açıldı.

Rize'de "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" Etkinlikleri
12 Şubat 2019 - 08:30 - Güncelleme: 12 Şubat 2019 - 12:09

Açılan stantta vatandaşlara yönelik karbon monoksit ölçüm cihazı ile ölçümler yapılarak ölçümler sonucunda vatandaşlar kentteki sigara bırakma polikliniklerine yönlendirildi. Ayrıca; sağlık personeli tarafından stantta broşürler dağıtılarak, boy kilo ölçümü, açlık kan şekeri ve tansiyon ölçümleri de yapıldı. Tütün ve tütün ürünlerinin kullanılması sonucu oluşan kişisel ve toplumsal zararlar hakkında vatandaşlara bilgiler verildi.

rize’de-“dunya-sigarayi-birakma-gunu”-etkinlikleri-(7).jpg

Çaykur Rizespor’dan “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” için anlamlı pankart

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğünün “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” etkinlikleri kapsamında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor Kulubü hafta sonu evinde oynadığı Antalyaspor karşılaşmasına, sigaranın kötü alışkanlıklardan korunulması amacıyla toplum bilincini arttırıcı “Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme/Kendini ve Sevdiklerini Yakma” pankart ile çıkarak yürütülen sosyal sorumluluk projesine destek oldu.

Sigarayla mücadele kapsamında yapılan etkinlik hem ekranları başındaki futbolseverler hem de futbol müsabakasını izlemek için tribünleri dolduran binlerce vatandaş tarafından büyük destek gördü.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “ Toplumun sigaranın zararlarından kurtulması için toplum bilincini arttırmaya ve farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, bizlere her zaman destek olan Çaykur Rizespor kulübümüze ile taraflarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

rize’de-“dunya-sigarayi-birakma-gunu”-etkinlikleri-(3).jpgrize’de-“dunya-sigarayi-birakma-gunu”-etkinlikleri-(8).jpgrize’de-“dunya-sigarayi-birakma-gunu”-etkinlikleri-(9).jpgrize’de-“dunya-sigarayi-birakma-gunu”-etkinlikleri-(1).jpgrize’de-“dunya-sigarayi-birakma-gunu”-etkinlikleri-(6).jpgrize’de-“dunya-sigarayi-birakma-gunu”-etkinlikleri-(2).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum