Rize'de Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları Yeniden Faaliyete Geçti

Rize’de uzun bir süre sonra kuaför, berber ve güzellik merkezleri yeniden hizmet vermeye başladı.

Rize'de Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları Yeniden Faaliyete Geçti
11 Mayıs 2020 - 11:14

Rize’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları bugün saat saatleri itibarıyla iş yerlerini açarak yeniden faaliyetlerine başladı.

20 Mart’tan bu yana faaliyetleri geçici olarak durdurulan berber ve kuaförler, bugünden itibaren tekrar faaliyete başlarken, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile sosyal mesafe kurallarına uyularak açılan berber, kuaför ve güzellik salonlarının önlerinde müşteriler sıra beklemeye başladı. Pazar günü itibariyle dezenfekte ve strerilizasyon çalışmaları son bulan berberler ve kuaförler kural gereği yüzde 50 doluluk ile çalışıyor. Ayrıca Rize Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri esnaf odası tarafından alınan kararla Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürütülecek. Çalışmaya göre berbere veya kuaföre gelen her vatandaş isim, telefon numarası ve adresi alınmak üzere kaydedilecek. Böylelikle olası bir olumsuzlukla karşı karşıya kalındığında vatandaşlarla kolaylıkla ulaşılabilecek.

Konuyla ilgili bilgiler veren Rize Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, her hafta düzenli şekilde dezenfekte çalışmalarının yapılacağını dile getirerek “Her hafta dezenfekte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Onun haricinde her müşteri sonrası temas edilen noktaların temizliği iş yeri sahipleri tarafından dezenfekte işlemi yapılacak. Belirlenen çalışma saatleri sabah 10 akşam 9 olsa da Rize’de iftar saati daha erken olduğu için iftardan sonra açtırmama kararı aldık. İftar sonrası vatandaşlarımızın dışarı çıkma ihtiyacı duymaması yoğunluk oluşmaması adına sağlığımız için iftar sonrası açmama kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Sağlık Müdürlüğü ile ortak yürüttükleri çalışmayla her gelen müşteriyi kayıt altına alacaklarını dile getiren Gündoğan “İl Pandemi Kuruluyla karar aldık. Her müşterinin çizelgesini tutuyoruz. Kaçta geldi, adı soyadı, telefonu ve kim tarafından tıraş edildi. Eğer o salonlara gelmiş olan bir hasta vaka oluşursa o kuaförden o çizelgeler alınacak kimlerle teması olduğu, ondan sonra kimlerin geldiği bulunup bu kişilerinde testleri olacak. Amacımız hastalık olursa o insanlara kısa sürede ulaşabilmek” ifadelerini kullandı.

Kentin en gözde bayan kuaför ve güzellik merkezlerinden Kuaför Kadir Güzellik Salonunun sahibi Kadir Saruhan, Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 50 gün sonra işyerini açtığını belirterek, gerekli hijyen kurallarına uyarak hazırlıklarını tamamladıklarını ve müşteri kabul etmeye başladıklarını söyledi. Randevu sistemiyle çalışmaya başladıklarını kaydeden Saruhan, sosyal mesafeyi koruyarak hizmet verdiklerini ve alınan tedbirleri sağlık için uygulamak zorunda olduklarını kaydetti.

Zafer Erkek Kuaför Salonu sahibi Zafer Temizel kurallara dikkat ederek iş yerini yaklaşık 2 ay sonra hizmete açtıklarını belirterek, randevusuz tıraş yapmadıklarını ve sosyal mesafeyi koruyarak tıraş yaptıklarını kaydetti.

İkizler Erkek Kuaför sahipleri Kemal ve Mustafa Temizel ise uzun bir aradan sonra yeniden iş yerini açtıkları için mutlu olduklarını kaydederek, belirlenen hijyen koşullarını yerine getirerek randevu sistemine göre faaliyette bulunduklarını ifade etti.

Etap Kuaför Salonu sahipleri Cevdet Soykan ile Yasin Yelkenci de iş yerlerinde her türlü önlem ve tedbirleri aldıklarını ve hijyen kurallarına uyduklarını ifade ederek uzun bir aradan sonra bugün hizmet vermeye başladıklarını kaydetti. Soykan ve Yelkenci, randevulu sistemle traş yaptıklarını belirterek normale dönünceye dek randevusuz müşterilere hizmet vermeyeceklerini söyledi.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edilmediği ve çalışanların maske kullandıkları görülürken, müşteriler ise işleme göre maskeyi çıkardı.

rizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(5).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(7).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(6).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(8).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(9).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(1).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(10).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(11).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(12).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(4).jpgrizede-berber,-kuafor-ve-guzellik-salonlari-yeniden-faaliyete-gecti-(13).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum