Rize'de "Benim Dünyamda Sen Hangi Renksin"le Kaynaştılar

Rize’de “Benim Dünyamda Sen Hangi Renksin” projesi kapsamında özel eğitim sınıfı öğrencileri aynı okulu paylaşan diğer öğrencilerle aynı etkinlikte bir araya geldi.

Rize'de "Benim Dünyamda Sen Hangi Renksin"le Kaynaştılar
12 Nisan 2019 - 10:02 - Güncelleme: 12 Nisan 2019 - 15:06

Rize Merkez’de Vakıflar İlkokulu özel eğitim öğretmenleri tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı kapsamında özel eğitim sınıfı öğrencileriyle okulun diğer öğrencileri boyama etkinliğinde bir araya geldi.

Özel eğitim öğretmenleri Sare Yılmaz ve Selin Örün tarafından uygulanan “Benim Dünyamda Sen Hangi Renksin” projesi kapsamında otizmli çocuklarla diğer çocuklar hep birlikte boyamanın terapi etkisini kullanarak hem hayal güçlerini hem de el becerilerini geliştirirken birbirleriyle de kaynaştı.

İki farklı sınıf ikliminin bir araya getirilip eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının amaçlandığı projede aynı okulu paylaşan öğrenciler öğretmenleri gözetiminde bir araya gelerek hep birlikte boyamanın terapi etkisini kullanarak hem hayal güçlerini hem de el becerilerini geliştirirken, boya kalemlerinin renkli dünyasında çocuklar ve toplum arasındaki bağların eğlenerek güçlenmesi hedeflendi.

rizede-benim-dunyamda-sen-hangi-renksinle-kaynastilar-(9).jpg

Otizmin bir hastalık değil, farklı bir özellik farklı bir yetenek olduğunu, uzaktan bakılınca anlaşılması güç olan bu durumun aslında el ele verince nasıl anlaşılabilir hale geleceğini ve uygun kaynaştırmanın sağlanmasıyla öğrencilerin bütünleşerek başarılarının, mutluluklarını ve okula olan bağlılıklarının artmasının amaçlandığı projenin en önemli özelliği okuldaki diğer sınıflarla birlikte yürütülecek olmasıdır.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada, sosyal sorumluluk bilinciyle yetişen çocukların duygudaşlık, farkındalık, gönüllülük bilinciyle hareket etmeyi deneyimleyerek öğrenmiş oldukları ifade edilerek, “Mesafe olarak yakın ama birbirinden habersiz olan öğrencilerin farkındalık yaratacak bir ortamda buluşması, birbirlerini tanımaları ve beraber eğlenceli vakit geçirmenin bilincini kazanmalarını istedik. Böylece iki grup öğrencimizde artık okul içindeki otizm sınıfını, otizmli arkadaşlarını ve onlarla vakit geçirmenin ne kadar eğlenceli olduğunu gördü. Okul idaresi ve öğretmenleri olarak gördüğümüz tablodan, aldığımız geri dönüşlerden çok mutluyuz. Çocuklarımız ve velilerimizden aldığımız olumlu tepkiler yaptığımız işlerin doğruluğunu ve gerekliliğini göstermiştir. Okulumuzda bu sene ikinci dönem açılan otizm sınıfı kısa sürede büyük başarılar sağlamış, öğretmenlerimiz Sare Yılmaz ve Selin Örün’ün göstermiş olduğu özveri ve yoğun çalışma sonucu takdir toplayan bir sınıf olmayı başarmıştır. Okul olarak tüm öğrencilerimizin başarısı ve mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmaya ve desteklemeye hazırız. Yanımızda olan tüm velilerimize teşekkür ederiz. Biz okul olarak otizme mavi ışık yaktık.” denildi.

rizede-benim-dunyamda-sen-hangi-renksinle-kaynastilar-(3).jpgrizede-benim-dunyamda-sen-hangi-renksinle-kaynastilar-(1).jpgrizede-benim-dunyamda-sen-hangi-renksinle-kaynastilar-(5).jpgrizede-benim-dunyamda-sen-hangi-renksinle-kaynastilar-(6).jpgrizede-benim-dunyamda-sen-hangi-renksinle-kaynastilar-(7).jpgrizede-benim-dunyamda-sen-hangi-renksinle-kaynastilar-(4).jpgrizede-benim-dunyamda-sen-hangi-renksinle-kaynastilar-(8).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum