Rize'de "Adalet Ormanı" Projesi İçin Tören Düzenlendi

81 ilde eş zamanlı olarak başlayan “Adalet Ormanı” projesi için Rize’de ağaç dikim töreni düzenlendi.

Rize'de "Adalet Ormanı" Projesi İçin Tören Düzenlendi
23 Mart 2019 - 11:14

Denetimli serbestlik kamu hizmeti cezalarının infazı sürecinde, Türkiye genelinde 139 denetimli serbestlik müdürlüğü Orman Haftasında “Adalet Ormanı” oluşturulması için harekete geçti. 81 ilde eş zamanlı olarak başlayan “Adalet Ormanı” projesi için Rize’nin Kalkandere ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesinde ağaç dikim töreni düzenlendi.

Rize Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Kalkandere Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Rize Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen törene; Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Adalet Komisyonu Başkanı Özkan Tavuz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Dedebağı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Rize Denetimli Serbestlik Müdürü Mehtap Eken Cengiz, Kalkandere Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Çayır, Kalkandere Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İrfan Güneş, Tarım ve Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, Tarım ve Orman Bakanlığı 12.Bölge Müdürü Rize Şube Müdürü Miktat Özyanık ve kamu kurum amirleri ile davetliler katıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber; törende yaptığı konuşmada, “Baharın ve aynı zamanda Orman Haftasının başlangıcı olan bu günde ülke çapında eş zamanlı olarak yapılan adalet ormanı oluşturma faaliyeti çok anlamlı olmuştur. Bu etkinliğe öncülük eden Denetimli Serbestlik Sistemi çok önemli ve faydalı bir sistemdir.” dedi.

rize’de-“adalet-ormani”-projesi-icin-toren-duzenlendi-(3).jpg

Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü ise; “Denetimli serbestlik; şüpheli, sanık veya hükümlünün toplum içindeki denetim ve takibinin yapıldığı alternatif bir ceza ve infaz sistemidir. Denetimli serbestlik verdiği hizmetlerle hükümlülerin yeniden suç işlenmesinin engellenmesi ve topluma kazandırılması yönünde önemli katkılar sağlamış ve adalet hizmetlerinin etkililiği açısından da önemli bir boşluğu doldurmuştur. Denetimli serbestlik hizmetleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon çerisinde bir çok hükümlü kamu kurumlarında ve kamuya yararlı işlerde ücretsiz olarak çalıştırılmaktadırlar. Yerelde yapılan çalışmalar dışında ayrıca Adalet Bakanlığımızca ülkemiz genelinde planlanan eş zamanlı çalışmalar da yürütülmektedir. Bu manada Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol doğrultusunda 21 Ocak 2019 tarihinde ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak okullarda denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından boya, badana ve temizlik işleri yapılmıştır. Adalet Bakanlığımız bu kez 21 Mart 2019 tarihi itibariyle ülke genelinde eş zamanlı olarak Adalet Ormanları oluşturulmasını planlamıştır. Bu planlama doğrultusunda Rize Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Kalkandere Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Rize Organize Sanayi Bölgesinde ağaçlandırma çalışmasına başlanmıştır. Denetimli serbestlik hizmetleri çerçevesinde bu ve bunun benzeri faaliyetler artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

rize’de-“adalet-ormani”-projesi-icin-toren-duzenlendi-(4).jpgrize’de-“adalet-ormani”-projesi-icin-toren-duzenlendi-(5).jpgrize’de-“adalet-ormani”-projesi-icin-toren-duzenlendi-(2)-001.jpgrize’de-“adalet-ormani”-projesi-icin-toren-duzenlendi-(1).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum