Rize Belediyesi'nden Devrim Gibi Karar !

Rize’deki şehirlerarası yolcu taşımacılığında bulunan otobüs firmalarının talebi üzerine Rize Belediyesi devrim gibi bir karar almaya hazırlanıyor.

Rize Belediyesi'nden Devrim Gibi Karar !
15 Aralık 2018 - 08:20

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şehirlerarası yolcu taşımacılığında bulunan otobüs firmalarının şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla şehir içinde bulunan bilet kesim ve yolcu bekleme işlemlerinin yapıldığı yazıhanelerini kapatarak terminal içindeki yazıhanelerine taşınmak istediklerini, kendilerinin de buna sıcak baktıklarını söyledi.

Başkan Kasap, olay53’e yaptığı açıklamada, teklifin otobüs işletmesi firmalarından geldiğini kaydederek, “Terminal içerisinde yazıhaneleri bulunan firmaların bize yapmış oldukları başvuru çerçevesinde şehir içindeki yazıhanelerin terminale taşınması ve şehir içinde faaliyetlerin yürütülmesi noktasında belediyenin inisiyatif almasını istediler. Bu teklif belediye açısından şehir içerisindeki trafiğin daha düzgün bir şekilde yürümesini sağlayacak doğrultuda olduğundan bizim için güzel bir teklif oldu. Bizde belediye yönetimi olaya sıcak baktık ve konuyu takip ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı başlattık, ve çalışmalar devam ediyor. Şu an için herhangi bir karar alınmış değil.” dedi.

Belediye meclisinin alacağı karar sonucunda bunun gerçekleşeceğini belirten Başkan Kasap, “Ocak ayının ilk haftasının Çarşamba günü belediye meclisinde konuyu görüşeceğiz. Yazıhanelerin terminale taşınmasıyla vatandaşları mağdur etmemek adına tek bir servis otobüsü şehir içerisinde belli noktalardan yolcu alarak terminale, terminalden de alacağı yolcuları belli noktalara bırakma yönünde güzergah belirleme çalışmaları yapılıyor. Bu süreç başlarsa bundan sonra şehir içinde otobüs yazıhanesi bulunmayacak.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum