Raftingin Yeni Rotası Van Bahçesaray Olacak

Ülkemizin ev sahipliğinde Tunceli Munzur'da son yapılan dünya şampiyonasının ardından Raftingin yükselen değeri doğu ve güneydoğu illeri arasında Van bir adım öne çıktı. Federasyon yetkililerinin 20-22 Temmuz 2019 tarihleri arasında Van Bahçesaray ilçesinde Rafting için temaslarda bulunacak.

Raftingin Yeni Rotası Van Bahçesaray Olacak
11 Temmuz 2019 - 11:41

Son yıllarda sportif faaliyetlerde öne çıkan doğu iller arasında olan Van İlimiz Türkiye Rafting Şampiyonası için hazırlanıyor. Bu önemli yarış; Ülkemize çok değerli katkıları olan ve bu katkılara yapmış olduğu önemli çalışmalarla hala devam eden 23 ve 24. Dönem Van Milletvekili Sayın Cumhurbaşkanımızın Baş danışmanı Gülşen ORHAN hanımefendinin önemli temaslarıyla Vana geliyor. Konu ile ilgili Türkiye Rafting şampiyonası için hazırlıklarına başladı.Federasyon yetkililerinin 20-22 Temmuz 2019 tarihleri arasında Van Bahçesaray ilçesinde Rafting için temaslarda bulunacağı öğrenildi.


Sporun birleştirici, tanıştırıcı ve kaynaştırıcı yönünün doğu ve güneydoğu illerinde bariz bir şekilde hissedildiği son yıllarda özellikle ülkede tek bayrak, tek millet ve tek vatan adına kardeşlik duygularını perçinleyen bir unsur olarak kabullenmesi Tunceli İlimizde yapılan dünya şampiyonası ile netlik kazanmış idi.



Öyle ki bu önemli şampiyonanın ülkemize kazandırılmasıyla özellikle doğu ve güneydoğu illerinde sporun her bir dalının güven ve huzur içinde yapılabileceğini kanıtlanmış oldu. Bu bağlamda başta devlet büyüklerimiz olmakla birlikte Van ilimiz ve ülkemize çok değerli katkıları olan ve bu katkılara yapmış olduğu önemli çalışmalarla hala devam eden 23 ve 24. Dönem Van Milletvekili Sayın Cumhurbaşkanımızın Baş danışmanı Gülşen ORHAN hanımefendi, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Tunceli Valisi Tuncay Sonel'e, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyon Başkanı Hasan Öztürk'e, WRF Dünya İkinci Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı'ya ve Rafting camiasında teknik heyetten, hakemine, antrenöründen, sporcusuna destek olan ve emek veren herkese teşekkürü  bu aziz vatanın şerefli bireyleri olarak bir borç bilmeliyiz.
 
Konu hakkında WRF Dünya İkinci Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı kişisel paylaşım ağı üzerinden Van Bahçesaray ile ilgili haberi şu şekilde duyurdu; "Van ilimizin Bahçesaray ilçemiz de bulunan Mukus Çayının bütün çevre güzellikleriyle sportif ve turizm Rafting branşını açmak için 2022 Temmuz tarihlerin de bölge de olacağız. Bu projenin mihmandarlığını yapan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ve 23 ve 24. Dönem Van Milletvekilimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın Baş danışmanı Gülşen ORHAN hanımefendiye spor camiamız adına şükranlarımızı sunarım.Sudan gelen bereket Bahçesaray’da hayat bulacak."






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum