Prof. Dr. Karasu: Ovit Yetim mi Kalacak?

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Karasu, tünelle altın gerdanlık takılan Ovit’in İkizdere ile arasındaki yolun yapılmasının dört gözle beklendiğini kaydetti.

Prof. Dr. Karasu: Ovit Yetim mi Kalacak?
19 Mart 2021 - 15:35

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Karasu, İkizdere ile Ovit tüneli arasındaki yolun yapılmaması nedeniyle Ovit’in yetim mi kalacağı sorularının akıllara geldiğini kaydederek, “Her hafta ülkemizin dört bir tarafından yeni bir tünel veya yol açılış töreni izliyoruz seviniyoruz, mutlu ve memnun oluyoruz, gurur duyuyoruz. O bölgelerde yaşayan insanlar adına yollarının kısalması, konforlu hale gelmesi, ekonomiye katma değer katması bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Ancak bu mutluluk ne yazık ki buruk bir mutluluk. Bu bölgenin insanı da yıllardır Rize Erzurum yolunun tam anlamıyla bitmesini bekliyor. Bu yol sadece Rize-Erzurum yolu değil, Rize-Mardin sevgi yolu, ihracat yolu, ithalat yolu, ekonomi yolu, turizm yolu. Demiryolu bir şekilde sahile ininceye kadar Doğu Karadeniz Endüstriyel Gelişme Bölgesini (Lojistik Merkezi) besleyecek en önemli güzergâh. İran’ı Karadeniz’e bağlayacak en kısa yol.

Ovit’e altın gerdanlık takılmışken, uzunca bir süre yarım kalan, ihalesi iptal edilen sonra tekrar ihale edilen Kırık tünelinde de çalışmaların yaklaşık 4 aydır devam etmesi oldukça güzel gelişmeler. Yarım kalan Kırık ve Dallıkavak tünellerinin tamamlanmasıyla yol 5 km-10 km-20 km değil tam 40 km kısalıyor. Seyahat süresi 5 dakika-10 dakika 20 dakika değil tam 40 dakika azalıyor. Bu tünellerin ve bağlantı yollarının bitirilmesi ile sadece akaryakıt tasarrufu yıllık 15 milyon lirayı buluyor. Yapılacak diğer tasarrufları varın sizler hesaplayın. Ancak gel gelelim ki İkizdere ile Ovit tüneli arasındaki yola 2021 yılı bütçesinden pay ayrılmamış olması ne yazık ki akıllara bu yılda Ovit yetim mi kalacak sorularını getiriyor. Bölge insanı bu yolun proje, etüt ve yapım çalışmalarına başlandığını duymayı dört gözle bekliyor. “ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum