New York'ta Rizeli Ailenin Evi ve Aracı Kundaklandı

ABD'nin New York eyaletinde Rizeli ailenin aracı ile evi kundaklandı. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, kundaklamanın yabancı düşmanlığından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

New York'ta Rizeli Ailenin Evi ve Aracı Kundaklandı
26 Eylül 2019 - 11:04

New York eyaletinin Kong Island bölgesindeki Bay Shore kentinde önceki akşam yerel saatle 02.30 civarında Rizeli İbrahim Karaoğlu'na ait araç ile ev kundaklandı.

Aslen Rizeli olan İbrahim Karaoğlu (51) ve Ayşe Karaoğlu (43) ile 4 çocuğunun yaşadığı evin etrafı gece ev halkı uykudayken bir anda alev yumağına döndü.

Çevredekilerin haber vermesi ile uyanan aile ve çevredekiler yangına müdahale etti.

Olay yerine gelen Bay Shore itfaiye ekipleri yangını eve sıçramadan söndürdü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, evin hemen yakınında bulunan kulübe tamamen yandı, ailenin otomobilleri de kısmen zarar gördü.

Bay Shore polisi, yangınla ilgili delilleri toplayarak inceleme başlattı. Polis, kundaklama olayını gerçekleştiren kişi ya da kişileri araştırıyor.

"İSLAMİ YAŞANTIMIZDAN DOLAYI SORUN YAŞIYORDUK"

30 seneden bu yana ABD'de yaşadığını belirten İbrahim Karaoğlu, "İslami yaşantımızdan dolayı bir süreden beri komşularımızla sorun yaşıyorduk. Eşimin ve çocuklarımın başörtüsü kullanmasından dolayı antipati besliyorlar ve her fırsatta da bunu farklı yollarla yansıtıyorlardı" dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan yetkililerin, yangının kundaklama sonucu çıktığını tespit ettikleri ancak yabancı düşmanlığı veya İslamofobi kaynaklı bir sebep için şu ana kadar herhangi bir delile rastlamadıkları aktarıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BÜYÜKELÇİYE TALİMAT

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile evi kundaklanan aileyi ziyaret etti. Kılıç, Türkiye’nin her anlamda vatandaşlarının yanında olduğunu belirterek, “Dünyanın her yerinde böyle bir hadise ile karşılaşılabilir. Önemli olan vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemesi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla New York eyaletinin Long Island bölgesindeki Bay Shore kentine gelen Büyükelçi Kılıç, beraberindeki Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş ile birlikte evi kundaklanan aileyi ziyaret etti.

Büyükelçi Kılıç burada yaptığı açıklamada, "Burada yaşayan vatandaşlarımızın evine yönelik saldırı olduğu bilgisi geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız haberdar oldular ve bizi görevlendirdiler. Devletin görevlileri olarak tam kadro buradayız. Dünyanın her yerinde böyle bir hadise ile karşılaşılabilir. Önemli olan vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemesi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin arkalarında olduğunu bilmeleri lazım. Bizi karşılarında görmesi lazım. Bizim buradaki sebebi mecburiyetimiz budur. Vatandaşımız bu üzücü olayı yaşadı ama yaşadığı olay karşısında yalnız değildir. Arkasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır" dedi.

new-yorkta-rizeli-ailenin-e.jpgnew-york’ta-rizeli-ailenin-.jpgnew-york’ta-rizeli-ailenin--001.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum