Neslican Tay'ın Cenaze Namazı Rize Sahil Camiinde

Kanser hastalığıyla mücadele ederken yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Neslican Tay, Rize'de defnedilecek.

Neslican Tay'ın Cenaze Namazı Rize Sahil Camiinde
21 Eylül 2019 - 12:25

Rize'de sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele ile tanınan 21 yaşındaki Neslican Tay'ın cenazesi Pazar günü (22 Eylül 2019) Öğle Namazına müteakip Rize Sahil Camiinde kılınacak.

Neslican'ın cenazesi daha sonra Merkeze bağlı Pehlivan Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedilecek.

neslican-tay-rizecay-bahcesi.jpg

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu. Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyordu.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine 'Demir Kadın' diyen Neslican Tay, verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana umut olmuştu.

Neslican Tay 20 Eylül Cuma günü yaşamını yitirdi.

neslican-tay-kansere-yenik-dustu.jpgneslican-tay-53.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum