Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, Rize RESOB'ta Esnafla Buluştu

Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, Rize RESOB'ta Esnafla Buluştu

Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, Rize RESOB'ta Esnafla Buluştu
10 Mart 2017 - 16:10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB)'u ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, beraberinde, SGK Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç ve İŞKUR Fon Yönetimi Daire Başkanı Fazlı Küçük, Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz ve SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Muammer Atılgan ve esnaf temsilcilerini ziyaret etti, program hakkında bilgilendirmede bulunarak esnaflardan istihdama destek vermelerini istedi.

Yıldırımhan, burada “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında esnaf odalar temsilcilerine bilgilendirmede bulundu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Çalışma Bakanlığı olarak bu seferberliğe katkı vermek smacıyla Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'dan bu işi başlattığını kaydeden Yıldırımhan, "Bakanlık olarak yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayacak şekilde bu çalışmayı genişlettik. İş adamlarının çağrılarına sigorta primlerini sıfırlayarak karşılık vermek istedik ve sıfırladık. Böylece bu yıl istihdam programına bu yıl 2 milyon insana ciddi katkı sağladık. Bu 2 milyon insanın sigorta primlerinin karşılığı olarak işbaşı eğitimlerinden ödenecek tutar 12,5 Milyar liradır. Yani İşkur, Çalışma Bakanlığı  bu sene 12,5 katrilyonu işadamlarının, esnafın katkısına sunacak." dedi.

Program kapsamında 81 ilde çalışmalar yaptıklarını ve 12 ayrı ekiple yeniden Türkiye turuna çıktıklarını kaydeden Yıldırımhan, bu ekibin 7-8 Nisan'a kadar çalışmalarını sürdüreceğini ifade ederek, "Vatan eksenli meseleye bakıyoruz. Devletiyle, esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle bir bütün oluşturduk ve bu bütünlük içerisinde birliğimizi beraberliğimizi yarınlara daha güçlü bir şekilde taşıma arzusunda olan bir yapıyı hep birlikte devam ettirmek istiyoruz. Esnafın, tüccarın, sanayicinin bazı problemleri olduğu gibi kamunun da bir takım sorunları vardır ve tüm bu sorunların üstesinden birlik beraberlik içerisinde hep birlikte geleceğiz." diye konuştu.

Ziyarette Atılgan, esnafların şikayet, talep ve önerilerini aktarırken, esnaf temsilcileri de Yıldırımhan'a soru ve taleplerini iletti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum