Meteoroloji'den Gökgürültülü Kuvvetli Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü öğlen saatinden itibaren Doğu Karadeniz illerinde gök gürültülü çok kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji'den Gökgürültülü Kuvvetli Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı
06 Ekim 2019 - 09:00

Pazar günü Samsun ve Ordu çevreleriyle, Giresun'dan başlayarak zamanla Trabzon, Rize ve Artvin'de yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren Samsun ve Ordu çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra ve akşam Giresun’dan başlayarak zamanla Trabzon, Rize ve Artvin’de yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Doğu Karadeniz’in doğusunda yarın (Pazar) akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün (Pazar) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.” İfadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum