Mehmet Çelik, Rize'de 15 Temmuz Konulu Konferans Verdi

Türk tarih profesörü ve İslam Bilgini Prof. Dr. Mehmet Çelik tarafından Rize’de “15 Temmuz ve Ülkemiz Üzerindeki Etkileri” konulu konferans verildi.

Mehmet Çelik, Rize'de 15 Temmuz Konulu Konferans Verdi
17 Ocak 2017 - 12:01 - Güncelleme: 17 Ocak 2017 - 19:48

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz ve Ülkemiz Üzerindeki Etkileri” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mehmet Çelik, Türkiye’nin son yüz yılda 3 neslinin yitirildiğini, en sonuncusunu da FETÖ’nün mahvettiğini söyledi. 

Konferansa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.prof.-dr.-mehmet-celik,-rize’de-15-temmuz-konulu-konferans-verdi-(5).jpg

Türk tarih profesörü ve İslam Bilgini Prof. Dr. Mehmet Çelik, konuşmasında, “Bizim son yüz yılda yetiştirdiğimiz üç neslimizi mahvettiler. Birinci nesil Abdulhamid’in modern okullarda yetiştirdiği nesildi, onu Çanakkale’de yok ettiler” dedi.İngilizlerin bu planını verdiğini bir örnekle açıklayan Çelik, “İngiliz Kraliyeti İngiliz donanmasının başkomutanı Hamilton’a “Bu kadar büyük maliyete sebep olan Çanakkale savaşının İngiltere açısından kazancı ne oldu?” sorusunu sordu. Hamilton ise, “Türk milletinin gençliğini yok ettik, istikbali karardı” cevabını vermiştir” diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Demokrat parti vasıtasıyla kurulan Üniversitelerde yetişen ikinci neslimiz çok kaliteliydi. 65-80 arası. Ben de onlardan biriyim. Sağcısıyla, solcusuyla kaliteli çocuklardı. Okuyorlardı, düşünüyorlardı, tartışıyorlardı. Fakat bir gizli el iki tarafın eline silah verdi. Birbirlerine kırdıttılar, kalanları da biz hapishanelere doldurduk. İkinci neslimiz de öyle gitti” şeklinde konuştu.

Çelik, “Üçüncü neslimizde ise FETÖ tarafından ülkenin en zeki çocukları toplandı, ülkeye, vatana ve millet hain olarak yetiştirildi” diye konuştu.

Konferans, Vali Bektaş, Başkan Kasap, Rektör Karaman ve İl Başkanı Avcı’nın Çelik’e günün anısına hediye takdim etmesiyle son buldu.prof.-dr.-mehmet-celik,-rize’de-15-temmuz-konulu-konferans-verdi-(4).jpg

prof.-dr.-mehmet-celik,-rize’de-15-temmuz-konulu-konferans-verdi-(1).jpg

prof.-dr.-mehmet-celik,-rize’de-15-temmuz-konulu-konferans-verdi-(2).jpg

A.N

YORUMLAR

  • 0 Yorum