Maksut AYTEMİZ Adaylığını Açıkladı

Bölgenin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Ardeşen 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi seçime gidiyor.

Maksut AYTEMİZ Adaylığını Açıkladı
01 Temmuz 2021 - 10:58 - Güncelleme: 01 Temmuz 2021 - 16:06

8 Temmuz Perşembe günü Ardeşen Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda yapılacak olan seçim öncesinde Maksut Aytemiz, başkanlığa adaylığını açıkladı.

İlçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Maksut Aytemiz adaylık süreci ve göreve geldiği takdirde yönetim anlayışı hakkında açıklamalarda bulundu.

“Bu Kooperatif Hepimizin, Gelin Hep Birlikte Yönetelim” sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren başkan adayı Maksut Aytemiz, üyelerin takdiri ile seçim sonucunda görev kendisine tevdi edildiği takdirde, şeffaflık içerisinde yönetim anlayışını benimseyeceklerini ifade etti.

“HER YIL MALİ BÜTÇEMİZİ ÜRETİCİLERİMİZE BİLGİLENDİRECEĞİZ”

Aytemiz, açıklamasında “Değerli yönetimimle birlikte şeffaflığı ön planda tutarak bu hizmet yarışında yola çıktık. Geçmiş yıllara bakıldığı zaman günümüze kadar mali durumla ilgili üreticilerin bilgi sahibi olmadığını düşünüyoruz. Biz göreve geldiğimiz takdirde her yılsonu mali bütçemizi üyelerimize gerek mesaj gerekse de basın yoluyla bilgilendireceğiz.” Dedi.

“GÜBRE SATIŞ VE ALIMLARINDA ÜRETİCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Yaş çay sezonu öncesinde gübre satışlarında üreticilere hem satış hem de alım noktasında kolaylıklar sağlayacaklarını ifade eden Maksut Aytemiz “Gübre satışlarında peşin alımlarda düşük fiyata, vadeli alımlarda ise 6 aya kadar zaman aralığı sağlayacağız. Satışlarımızda herhangi bir faiz uygulanmayacaktır. Gübre stokunda üreticilerimizi hiçbir zaman mağdur etmeyeceğiz. Üreticilerimiz fişini kestirdiği takdirde her daim gübreyi alabilecekler.” Şeklinde konuştu.

“BOŞ İSRAF MUSLUKLARINI KAPATACAĞIZ”

Mali bütçenin sağlıklı yönetimi noktasında bazı önlemler ve vatandaşa yönelik bazı indirimlerin olacağını işaret eden Aytemiz “Yönetim olarak gerektiği takdirde hiçbir şekilde maaş alınmayacaktır. Boş israf musluklarını kapatacağız. Market alışverişlerinde üreticilerimize indirim sağlayacağız.” İfadelerini kullandı.

“ORTADA HAYALİ BİR PARA VE PROJE VAR”

Mevcut başkan Sait Balcı’nın kamuoyu ile paylaştığı Gübre Fabrikası projesini değerlendiren Maksut Aytemiz “Başkanımızın Gübre Fabrikası projesini basın aracılığıyla öğrendik. Proje güzel; ama kaynak nerede? Kooperatifimizde böyle bir paraya sahip miyiz, bilmiyoruz. Mevcut başkanın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, yatırımla ilgili 50 Milyon TL’lik kredinin çekilmesinin yönetim kurulunun yetkisine sunulması noktasında bir madde var. Değerli üreticilerim, ben ve yönetimim bu maddeye karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Neden mi? Ortaya hayali bir para ve hayali proje var. Yetki verilirse para çekilecek ve fabrika kurulacak. Çekilen bu para kimin sırtına vurulacak? Milletimizin sırtına vurularak, üreticilerimizi ve milletimizi bankalara borçlandırarak. Hayır, asla bu boşluğa düşmeyelim.” Açıklamasında bulundu.

“TARIMSA ŞİRKETİ NEDEN VAR?”

Kooperatif bünyesinde Tarımsa şirketinin varlığının nedenini soran Aytemiz “Tarımsa diye paravan bir şirket var. Yönetimine ve üyelerimize soruyorum, niye var? Allah göstermesin, kooperatif maddi olarak kötü duruma düştüğü takdirde 50 Milyon TL’lik gübre fabrikası projesi paravan şirket Tarımsa ile devam edecek. Kesinlikle kabul etmiyoruz, olmasına da gerek duymuyoruz.” Diye konuştu.

“ÜRETİCİLERİMİZ MEVCUT YÖNETİMİN EKSİK VE YANLIŞLARINA TEPKİ GÖSTERİYOR”

Üreticilerden mevut yönetimle ilgili aldıkları eleştirileri dile getiren Aytemiz “Mevcut yönetimin eksiklikleri ve yanlışları noktasında üyelerimizin bizlere yönelttikleri soruları cevaplayamadık.

- Var Olan Arsa Üzerine Yapı Yapıldı, Satıldı. Bütçesi Nereye Gitti?

- Eski Pazaryeri Mevkiinde % 50 Hisseli Arsa Vardı, Nereye Gitti?

- Fırtına Vadisi’nde 3,5 Dönüm Araziye Sahiptik. Düz Mahalle’deki 1 Dönüm Araziye Neden Takas Edildi?” dedi.

“KOOPERATİF HEPİMİZİN, GELİN HEP BİRLİKTE YÖNETELİM”

Ardeşen 53/11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Adayı Maksut Aytemiz “Kooperatifimizin kuruluşu olan 1964 yılından günümüze kadar görev almış tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Rahmeti rahman kavuşanlara ALLAH’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. 8 Temmuz Perşembe Ardeşen Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılacak olan seçimli olağan genel kurulumuza başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. bu kooperatif hepimizin, gelin birlikte yönetelim.” Dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum