Karadeniz Bölgesi Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor

Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürü Murat Asar, Karadeniz Bölgesi'nin hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi.

Karadeniz Bölgesi Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor
28 Kasım 2015 - 15:12 - Güncelleme: 29 Kasım 2015 - 22:49

Cumartesi gününü parçalı bulutlu geçmesi beklenen Rize’de Pazar günü kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların gelecek hafta Cuma gününe kadar devam edeceği öngörülüyor.

Cumartesi günü 21 derece beklenen günlük en yüksek hava sıcaklıklarının hafta sonu azalacağı ve hafta içinde ise 14 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK TAHMİNİ RİZE HAVA RAPORU

yagmurlu-hava-geliyor.jpg

Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürü Murat Asar, yaptığı yazılı açıklamada, yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar şeklinde olmasının beklendiğini belirtti.

Yağışların 30 Kasım Pazartesi günü bölge genelinde, özellikle Samsun'un doğu ilçeleri ve Ordu genelinde yer yer etkili olmasının beklendiğini aktaran Murat Asar, şöyle devam etti:

"Samsun il merkezi ve çevresinde görülecek yağışların 28 Kasım Cumartesi günü hafif, 29 Kasım Pazar günü akşam saatlerinden itibaren ve salı öğle saatlerine kadar ara ara etkili olacağı tahmin edilmektedir. Bugün 25 derece ölçülen günün en yüksek hava sıcaklığının, hafta ortasında 15 dereceye kadar düşeceği tahmin edilmektedir. Rakımı bin metre ve üzeri kesimlerde pazartesi, salı ve çarşamba günü kar yağışı beklenmektedir. Yağışların, sıcaklıkların düşmesi ile gece saatlerinde bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor."

- "Hava hızla soğuyacak"

Asar, 28 Kasım Cumartesi günü Samsun, Ordu ve Sinop'da 20, Kastamonu'da 14, Tokat'ta 18, Amasya'da 19 ve Çorum'da 16 derece olarak beklenen günlük en yüksek hava sıcaklıklarının hafta sonu azalacağını, hafta başında Samsun ve Ordu'da 15, Kastamonu'da 7, Tokat ve Amasya'da 13, Çorum'da 10 ve Sinop'ta 14 dereceye kadar düşeceğini kaydetti.

Murat Asar, soğumanın Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde devam ederek, hafta ortasında Amasya'nın 8, Tokat'ın 7, Çorum ve Kastamonu'nun 6 derece civarında olacağının tahmin edildiğini anlattı.

Havanın hızla soğuması ve görülecek yağışlar nedeniyle tedbirli olunması gerektiğini vurgulayan Asar, "Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayımlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum