Kaçkarlar Horon Yarışmasında Dereyece Girenler Belli Oldu

Rize’de bu yıl 3.’sü düzenlenen “Kaçkarlar Horon Yarışması”nda dereceye giren ekipler belli oldu.

Kaçkarlar Horon Yarışmasında Dereyece Girenler Belli Oldu
23 Ocak 2019 - 10:38

Halkoyunları kültürümüzü dejenere etmeden gelecek nesillere aktarmak ve millet olmanın şartlarından biri olan kültürümüzü daima yaşatmak amacıyla bu yıl 3.’sü düzenlenen “Kaçkarlar Horon Yarışması” Finali Ardeşen Belediye Düğün Salonunda yapıldı. Finalde 10 ekibin yarıştığı müsabakada Pazar birinci, Rize Belediyesi ikinci, Çamlıhemşin Dikkaya köyü üçüncü oldu.

Yarışmayı ve elde ettikleri 2.’liği değerlendiren Rize Belediye Antrönörü Musa Taşçı, “Bizim için güzel ve verimli bir organizasyondu. Bu anlamda Ardeşen Belediyesi ve Kaçkarlar İnşaatı tebrik ediyorum. Tulumun ve horonun anavatanından aldığımız bu derece bizi haliyle mutlu etti. Ayrıca yarışmaya giren bütün ekipleri de tebrik ediyor, kültür ve sanat dallarında her konuda olduğu gibi bu çalışmalarda da her türlü desteği bize sağlayan Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Yarışma sonunda 1. gelen ekibe 8 bin, 2. ekibe 4 bin, 3. ekibe ise 2 bin TL para ödülü verildi.

kackarlar-horon-yarismasinda-dereyece-girenler-belli-oldu-(1).jpgkackarlar-horon-yarismasinda-dereyece-girenler-belli-oldu-(2).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum