İYİ Parti İl Başkanı Özyanık'tan AK Parti Aday Adayına Destek Veren İYİ Partili Yönetici Açıklaması

İYİ PARTİ Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, AK Parti Aday Adayı Köksal Toptan’a adaylık başvuru sırasında destek veren İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kalyoncu’nun kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

İYİ Parti İl Başkanı Özyanık'tan AK Parti Aday Adayına Destek Veren İYİ Partili Yönetici Açıklaması
13 Kasım 2018 - 15:01

AK Parti Eski Milletvekili Aday Adayı Köksal Toptan, AK Parti’den Rize Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere başvuru dosyasını dün kendisine destek verenlerle AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’e teslim etti. Toptan’a destek verenler arasında İYİ Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kalyoncu da yer aldı. Kalyoncu’nun AK Parti Aday Adayına destek vermesi İYİ Parti’de kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesine neden oldu.

İYİ PARTİ Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti Rize Yönetim Kurulu üyesi olarak açıklanan kişilerin muvakkaten açıklanan yönetim listesi olup resmi olarak açıklanan bir yönetim kurulu listesi bulunmadığını ifade ederek, bu suretle haberde yer alan Ali Kalyoncu isimli şahsın her türlü eylem ve beyanlarının İYİ Parti Rize İl Başkanlığını bağlamadığını kaydetti ve parti üyeliği bulunan bu şahsın kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.

Özyanık, açıklamasında şunları kaydetti: "olay53.com adlı haber sitesinde yer alan 12.11.2018 tarihli 'İYİ Parti Rize Yöneticisi Kalyoncu’dan AK Parti Aday Adayı Toptan’a Destek' başlıklı habere ilişkin açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Söz konusu haberde İYİ Parti Rize Yönetim Kurulu üyesi olarak açıklanan kişiler muvakkaten açıklanan yönetim listesi olup resmi olarak açıklanan bir yönetim kurulu listesi bulunmamaktadır. Bu suretle haberde yer alan Ali Kalyoncu isimli şahsın her türlü eylem ve beyanları İYİ Parti Rize İl Başkanlığını bağlamamaktadır. Sadece parti üyeliği bulunan bu şahsın parti tüzüğümüzün 77. maddesi uyarınca '…Parti'nin itibar ve nüfuzunu diğer kurum ve kuruluşlar üzerinde yetkisiz bir şekilde kullanmak ve istismar etmek,' gerekçesiyle partimizden kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Partimize gönül vermiş kişilerin kendi şahsi ilişkileri nedeniyle başka bir partiden aday adayına destek vermeleri kendilerini bağlamakta, bu tarz sorumsuzca eylemlerin içinde bulunmalarının da kabul edilmeyeceğini bilmelidirler. İYİ Parti Türk milletinin vicdanında yeşermiş ve yine bu milletin teveccühü ile yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 40 milletvekili ile yer almıştır. İYİ Parti Meclis grubu Türk Milletinin gerçek sorunlarını dile getiren en çalışkan grup olarak Türkiye siyasetine yön vermektedir. Siyaseti, gerçek gündemiyle, yani milletle ve milletin dertleriyle buluşturmaya bundan sonra da devam edeceğiz. İktidarıyla muhalefeti ile yıllardır süre gelen siyasi çıkmazdan bunalan milletimiz İYİ Parti ile derin bir nefes almıştır. Türk Milleti gerçek sorunları görüyor bu sorunlara gerçek çözüm önerilerini sunan İYİ insanları da bilmektedir. Partimizin bu tarz haberlerle anılmasının partimizin ve milletimizin gerçek gündemini değiştirme amacının bir sonucu olduğunun farkındayız. Yerel seçimlerde en iddialı adaylarla halkımızın karşısına çıkıp, İYİ Parti'nin farkını, vizyonunu, çalışma arzusunu ve adaletini kamuoyuna göstermek istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR

  • 0 Yorum