İstanbul İtfaiyesi "Dumansavar"I Hizmete Aldı

İtfaiye filosuna katılan 3 seyyar duman tahliye aracı, özellikle büyük depo, ticari yapılar, yüksek katlı binalar, havaalanları gibi yerlerde meydana gelebilecek yangınlarda kullanılacak.

İstanbul İtfaiyesi "Dumansavar"I Hizmete Aldı
06 Mayıs 2014 - 12:33

İstanbul İtfaiyesi, özellikle büyük depo, ticari yapılar, yüksek katlı binalar, havaalanları gibi yerlerde meydana gelebilecek yangınlarda kullanılacak 3 seyyar duman tahliye aracı "Dumansavar"ı hizmete aldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2004'te 38 olan istasyon sayısı 112'ye, 1852 olan personel sayısını 4 bin 16'ya yükseltilen İstanbul İtfaiyesi bünyesine, "Kocayusuf", "Ahtapot", "Yengeç", "Hızırgüç" ve "Alev Kartalı" adı verilen dünyanın en modern ve işlevsel afet müdahale araçları katıldı. 

Ayrıca, kapalı alanlarda meydana gelen yangınlarda kısa sürede duman tahliyesi yapabilen "Dumansavar" hizmete alındı. 

"Dumansavar" ile Kağıthane-Dolmabahçe tünelinde araç yangınlarına karşı eğitim ve müdahale tatbikatı yapıldı. Tatbikata 4 araç, 40 itfaiye ve tünel personeli katıldı.

Eğitim amacı da taşıyan tatbikatta, tüneldeki sistemler denetlendi, acil müdahale palanları gözden geçirildi. Hava üfleme fanları, yangın hortumları, su basıncı, hidrantların durumu, köpüklü müdahale sistemi, yangın dolapları, kamera güvenlik sistemleri olay anında tünel görevlilerinin sevk ve idaresi kontrol edildi. 

Bir otomobilin yakıldığı tatbikatta, tünelin dumanla dolması sağlandı. Dumanla dolan tünelde fan sitemleri ve yönleri planlandı. Tüneldeki dumanı "Dumansavar" kısa sürede tahliye etti. Tünel fanlarının düzenli çalışıp çalışmadığı ve devirleri de tatbikatta denetlendi.

"Dumansavar" özellikle büyük depo, ticari yapılar, yüksek katlı binalar, havaalanları gibi yerlerde meydana gelebilecek yangınlarda pozitif basınçlandırma amacıyla kullanılacak. - İstanbul

YORUMLAR

  • 0 Yorum