DSP Lideri Türker: Türkiye Yatay Bölünme Aşamasında

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin şu anda yatay bölünme aşamasında olduğunu ileri sürerek, "Etnik, mezhep ve din ayrımcılığı yapılarak devlet yönetilmektedir" dedi.

28 Mayıs 2014 - 09:56

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin şu anda yatay bölünme aşamasında olduğunu ileri sürerek, "Etnik, mezhep ve din ayrımcılığı yapılarak devlet yönetilmektedir" dedi.

Eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in 89. doğum günü nedeniyle, Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ecevit'e hitaben yaptığı konuşmada, "Huzurunda olduğumuz bugün üzüntülüyüz ve Türkiye için yaptıklarını geri alanlar yüzünden, daha gözyaşları kurumamış yetimlerin babaları maalesef maden ocağında vefat ettiler, şehit oldular. Şehit oldular diyoruz çünkü bu kaza diğer maden ocaklarında yaşanan kazalardan farklı olarak hükümet yönetiminin yanlış anlayışından, senin işçilere verdiğin hakları geri alıp kullanmamalarından kaynaklandı" ifadelerini kullandı.

Özellikle son 10 yıldır Türkiye'de emeği örgütsüzleştirmek için, örgütlenme anlayışını yok etmek için getirilen taşeronluğa, yalnız kar amacı güden yerlerin değil, maden gibi kamu yararı öncelikli olan ve devlete ait olan yerlerin de devredildiğini kaydeden Türker, "Şu anda bile meydana gelen kazalarda asıl sorumlu devlettir. Hükümet kamu yararını korumadığı için suçludur ama hükümetin bu suçunu tescil edecek ne parlamentodaki denetim düzeni işliyor ne de konu medya aracılığıyla halka gerçek yönüyle dile getirilebiliyor" dedi.

-"MEZHEP VE DİN AYRIMCILIĞI YAPILARAK DEVLET YÖNETİLİYOR"-

Halkın korunması, halkın yararı ve dolayısıyla kamu yararı ihmal edildiğini savunan Türker, şöyle devam etti:

"Sanıyorum ki bu baskı, önümüzdeki yıllara Türkiye'de yatay bölünmenin de ortaya çıkmasını tetikleyecek. Üzülerek söylemeliyim ki Türkiye'de yalnız madencilerin sorunu yok, Türkiye şu anda yatay bölünme aşamasında. Etnik, mezhep ve din ayrımcılığı yapılarak devlet yönetilmektedir. Bunu söyleyenlere karşı çıkıyorlar. Kendi vatandaşının ölümüne seyirci kalan bir devlet anlayışını halk devleti haline getirebilmek için biz ısrarla senin görüşlerini sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde halk ve basın; özgürlük için tekrar bir başkaldırı içinde bu anlayışına isyan edeceklerdir. Bu konuda DSP olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız ve her zaman yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.

Atatürk özellikle Türkiye'de laikliği savunurken, bugün laikliğin ne kadar önemli olduğunu hepimiz anlamış oluyoruz. Çünkü laiklik dine karşı çıkmak değil, tam tersine din ve devlet işlerini ayırarak yatay bölünmeyi engellemek amacı gütmektedir. Hiç kimseyi etnik, din ve mezhep ayrımı yaparak ötekileştirmemektir. Biz Demokratik Solcular halkın yararına olan her konuda, senin yolunda yürümeye büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

Anma törenine Türker ile birlikte DSP Başkanlık Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri, Ankara İl Örgütü Üyeleri ve partililer katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum