İşte Ardeşen’de ki GES Projesi Ardeşen Belediyesi Kendi Enerjisini Üretecek.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kâhya’nın açıkladığı GES Projesinde Belediyenin Kendi Elektriğini Üreterek Tasarruf etme amacı hedeflenmekte.


İşte Ardeşen’de ki GES Projesi Ardeşen Belediyesi Kendi Enerjisini Üretecek.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kâhya’nın açıkladığı GES Projesinde Belediyenin Kendi Elektriğini Üreterek Tasarruf etme amacı hedeflenmekte.

Ardeşen Belediyesi su yıllık elektrik giderini karşılayacak olan GES Projesi teknik ve izin çalışmaları tamamlandı.
Ardeşen Belediyesi, Kendi Elektriğini Üretmek İçin Kolları Sıvadı.
Özellikle şehrin su ihtiyacı için yer altında motorlar ile su çıkaran Belediye, en büyük enerji masrafını burada yaşıyor.
Yeni proje ile 2.86 mw elektrik üretimi hedefleyen Ardeşen Belediyesi elektrik masraflarını da sıfıra indirmeyi amaçlıyor.



Konuyla İlgili Ardeşen Belediyesi tarafından yapılan açıklama da 25.000 m² alanda, 2.86 MW Elektrik Üretimi ile belediyenin yıllık elektrik giderini karşılayacak olan GES Projesi teknik ve izin çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi.
Kısa süre içerisinde projeyi hayata geçirmeyi hedefleyen Belediye, GES sayesinde kesintisiz ve tasarruflu enerji üretim imkânı bularak su kuyularında harcadığı elektriği gün ışığından faydalanarak karşılamayı hedeflemekte.

Peki, GES sistemi Ardeşen İçin Gerçekten de maliyetli mi?

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya 5 yıl ödemesiz 25 yıllık alınacak bu kredinin Ardeşen’e yük değil aksine yüksek maliyetli su üretiminin, sıfır maliyete düşürteceğini söyledi.
Aylık 1.250.000,00 TL gibi bir elektrik bedeliyle su kuyularından çekilen içme suyunun maliyeti kurulacak güneş sistemi sayesinde sıfıra çekilecek.
Kahya; ilk 5 yılda sistem kendini amorti etmeye başlayacak. Belediye olarak suya yatırımı mahallelerimizde yenilediğimiz şehir içi su şebekesiyle zaten başlamıştık.
Şimdi de dolgu alanına yapılacak GES ile gün ışığından faydalanarak su kurularımız için elektriği kendimiz üreteceğiz.
Halkımızda; Güneş olmayınca bu sistemin elektrik üretmeyeceği konusunda yanlış bir bilgi oluşmuş.
Oysa sistemin adı GES ama bu sistem her türlü gün ışığında elektrik üretmekte. Yani hava bulutlu dahi olsa gün ışığı aldığı müddetçe elektrik üretmektedir.
Biz Ardeşen’imizin geleceğini ipotek değil aksine geçecekte İlçemize daha güzel işler yapılması için fırsat yaratmaktayız.
Bunu sistem devreye girdiğinde çok daha iyi görme imkânı bulacağız. Bugün sadece ülkemiz değil dünyada birçok ülke alternatif enerji için projeler üretmek için çaba harcamakta.
Türkiye ortalaması yüzde 78 iken Ardeşen'in ortalaması yüzde 73'tür. Ardeşen için böyle büyük ve önemli bir projenin İlçemize gelmesi adına hep birlikte çalışmamız gerektiğine inananlardanım. Tüm hemşehrileriminde benimle aynı fikirde olduğunu da biliyorum. Şeklinde konuştu.