İstanbul’dan Rize’ye İlk Uçuşlar Doldu

14 Mayıs 2022 tarihinde hizmete girecek olan Rize Artvin Havalimanı’na aynı gün İstanbul’dan yapılacak 2 uçuşa ait biletler tükendi.


İstanbul’dan Rize’ye İlk Uçuşlar Doldu

Rize Artvin Havalimanı 14 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Rize Artvin Havalimanı’nın hizmete açılacak olması nedeniyle 23 Nisan Cumartesi günü İstanbul Yeni Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Rize Artvin Havalimanı’na uçak biletleri karşılıklı satışa çıktı. İstanbul’dan Rize yönüne biletler yoğun ilgi görürken her iki havalimanından ilk uçuşa ait biletler 4 günde tükendi. Bu arada THY de uçak tipinde değişikliğe giderek daha önce ilk uçuşu gerçekleştirmesi planlanan A320 tipi dar gövdeli uçak yerine ilk uçuşu A330-300 tipi geniş gövdeli uçakla yapacak.

Biletler satışa çıktığından itibaren İstanbul Yeni Havalimanı’ndan 549,99 TL., Sabiha Gökçen’den ise 519,99 TL. olan Rize Artvin Havalimanı'na ait bilet fiyatları İstanbul Havalimanı’ndan 699,99 TL’ye, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise 659,99 TL’ye yükseldi. Rize’den İstanbul istikametine ilk uçuşa da ait bilet satışları devam ederken fiyatlarda şu an için bir değişiklik yapılmadı. Diğer günlerdeki bilet fiyatlarında ise artışlar yapıldığı görüldü.