Eski Başbakan Binali Yıldırım’a Brifing

AK Parti Genel Başkanvekili ve Eski Başbakan Binali Yıldırım’a Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Anlatıldı.


Eski Başbakan Binali Yıldırım’a Brifing

Bizde Varız Derneği AK Parti Genel Başkanvekili ve Eski Başbakan Binali Yıldırım’a “Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi” hakkında İstanbul’da bir brifing verdi. 

Konuyla ilgili bir basın bildirisi yapan Bizde varız derneği proje koordinatörü Yaşar Yeğen şunları kaydetti; “ AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Sayın Binali YILDIRIM beye Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projemiz hakkında İstanbul’da bir brifing verdik. Brifingi başkanımız Berrin YEĞEN ve yönetim kurulu sekreterimiz Sn. Ülkü TELATAR KUTANİS tarafından verilmiştir. Toplantıya proje kapsamında Çek Cumhuriyetinde yapılacak uluslararası çalışmaya katılacak olan 5 kadın STK’sı temsilcisi de yer almıştır.

 

Bizdevariz Derneği (Türkiye), Gender Studies, o.p.s.(Çek Cumhuriyeti), Estonian Disabled Women’s Association (Estonya) ve Lithuanian Women’s Society (Litvanya) ile ortak yürüttüğümüz ‘’Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu’’ başlıklı projemizin genel amacı, kadınların konumlarını güçlendirmek için Türkiye ve AB üye devletleri Sivil toplum kuruluşları arasında bilgi alışverişini ve sürdürebilir işbirliğini geliştirmektir.

 

Projemizin özel amacı şu şekilde olacaktır:

1)      Türkiye ve AB üye devletleri Sivil toplum Kuruluşları arasında Kadın Dostu Kent uygulaması ile kadın Sivil toplum kuruluşlarında “engelli kadın” yaklaşımı konularında bilgi alışverişini sağlamak

2)      Avrupa Birliği’ni, Türkiye kamuoyuna; Türkiye’yi de Avrupa Birliği kamuoyuna anlatması

3)      Yerel yönetişimde kadın e-platformunun kurulması

4)      Yerel yönetimlerine ve yerel Kadın STK’larına ‘’kadın dostu kent uygulaması’’ hakkında bilgilendirilmesi

 

Projemiz Türkiye’deki faaliyetlerini başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Yurtdığı faaliyetleri için kapsamlı bir program yapılmıştır. Litvanya, Estonya ve Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak çalışmaların takvimi belirlenmiş ve ilk seyahat/çalışma Çek Cumhuriyet’ine yapılacaktır. Başkanımız tarafından Sayın Yıldırım’a projemizin faaliyetleri hakkında kapsamlı bir brifing verilmiştir. Sayın Yıldırım, projemizin brifingi sonrasında yönetim kurulumuzu ve proje ekibimizi tebrik etmiştir.

 

Bilgilerinize saygılarımla sunarım.” İfadelerine yer verdi.