İmdat Sütlüoğlu, Yeni Üniversite Ardeşen’de Olmalı

Çevre Eski Bakanı İmdat Sütlüoğlu, Rize’de Kurulması Planlanan İkinci Bir Üniversitenin Merkez Kampüsünün Ardeşen Olması Gerektiğini İfade Etti.


İmdat Sütlüoğlu, Yeni Üniversite Ardeşen’de Olmalı

Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantı da konuşan Çevre Eski Bakanı İmdat Sütlüoğlu, Rize’de ikinci bir üniversitenin ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Kurulması planlanan ikinci üniversitenin merkez kampüsünün Ardeşen olması gerek. Gündeme gelebilecek bir yer ve kampus Ardeşen’dir.” şeklinde konuştu.

 
Sütlüoğlu, ayrıca Ardeşen’deki üniversite alanıyla ilgili “O yer bugün elimizde olmasaydı bugün bahsettiğimiz burada bir üniversite kurulması konuşulmazdı.” Dedi.
 
RTEÜ Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar ise “Gündeme Geldi Bile” diyerek Sütlüoğlu’nu destekledi.
 
Toplantı da Ayrıca Rize’de eğer ikinci bir üniversite yapılırsa bunun için en uygun yerin Ardeşen olduğu ve bu yönde ilçe olarak tüm dinamiklerle hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.
 
60 DÖNÜMLÜK ARDEŞEN KAMPÜSÜ
 
İlçede yaklaşık 60 dönümlük alana sahip Ardeşen Külliyesi içerisinde RTEÜ’ye bağlı Turizm Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı öğrenci yurdu, kapalı spor salonu, birçok sportif ve kültürel aktivitelerin yapılacağı alanlar mevcut.