Sokak Hayvanları İçin Ardeşen’de Yeni Bir Uygulama Dahar

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Ardeşen Belediyesinin ortaklaşa yaptığı bir uygulama sonucunda Ardeşen İlçe Merkezi Sahil Parkına kurulan plastik atık karşılığında sokak hayvanları için su ve mama veren kutu hizmete girdi.


Sokak Hayvanları İçin Ardeşen’de Yeni Bir Uygulama Dahar

Bu uygulama pek çok konuda hem doğaya, hem insanlara hem de sokak hayvanlarına fayda sağlayacak. 


Ardeşen Belediyesi sahil parkına kurulan cihazın üst kısmından içeriye bırakılan pet şişe karşılığında, cihazın alt kısmında bulunan yem kabına 100 gr mama bırakılıyor. Bu şekilde hem pet şişelerin toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor hem de sokak hayvanları için beslenme imkânı sağlanıyor.
 
 

Cihazlarda aynı zamanda bir de su girişi var. Buradan dökülen sularda, alttaki mama kabının yanında bulunan su kabına dökülüyor ve sokak canlılarına servis ediliyor.
 
Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya bu örnek projenin uygulanması noktasında Ardeşen’in tercih edilmesinden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.
 
Konu hakkında Başkan Kahya şunalar kaydetti; “Bu örnek projenin yerel belediyelerde yaygın şekilde uygulanmaya başlanması; içinde yaşam sürdüğümüz çevremizin, ilçemizin, ülkemizin ve akabinde dünyamızın daha yaşanabilir temiz bir doğaya kavuşmanın kısa ama emin adımları olacaktır.
Bu yöntem ile özellikle geleceğimizin mihmandarları çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşılamış olacağız.
Öte yandan hiçbir atığın çöp olmadığını ve mutlak geri dönüşüme tabi tutulmasını öğretilmiş olacaktır. Şeklinde konuştu.
Cihaz Belediye ekiplerince düzenli şekilde kontrol edilerek içerisindeki pet atıklar geri dönüşüm için alınırken eksik olan mama takviyesi de yine Ardeşen Belediyesince tedarik edilecek.