Rize'de Süt ve Süt Ürünlerine Denetim

Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelinde başlattığı ürün bazlı gıda denetimi kapsamında, Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, süt ve süt ürünleri imal eden işletmelerde denetim yaptı.


Rize'de Süt ve Süt Ürünlerine Denetim

Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut, Tarım ve Orman Bakanlığının, "Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği" sloganıyla çıktığı yolda tüm gıda, üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinin denetiminin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerçekleştirilmekte olduğunu kaydederek, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile 81 il ve ilçelerde eşzamanlı olarak ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliğinin Rize’de de başlatıldığını söyledi.

Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberlikte, ilk nokta, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerlerinin denetlendiğini ifade eden İl Müdürü Bulut, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizce, süt ve süt ürünleri imal eden işletmelere denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde şartları uygun olmayan işletmelere gerekli idari yaptırımlar uygulanacak. İlk olarak süt ve süt ürünleri, ardından et ve ürünleri, daha sonra ekmek ve katkı maddeleri olmak üzere hafta boyunca ürünlerin tüketiciye daha sağlıklı ulaşması açısından denetimleri yapacağız. Vatandaşlarımızdan usulsüzlük ve uygunsuzluk gördüklerinde ALO 174 Gıda Hattı’nı aramalarını bekliyoruz” dedi.

rizede-sut-ve-sut-urunlerine-denetim-(2).jpgrizede-sut-ve-sut-urunlerine-denetim-(3).jpgrizede-sut-ve-sut-urunlerine-denetim-(4).jpgrizede-sut-ve-sut-urunlerine-denetim-(1).jpgrizede-sut-ve-sut-urunlerine-denetim-(5).jpgrizede-sut-ve-sut-urunlerine-denetim-(6).jpg