Rize Valiliğinden Çarşamba ve Perşembe Uyarısı

Rize Valiliği, kentte sağanak yağmur ve karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğini bildirerek muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.


Rize Valiliğinden Çarşamba ve Perşembe Uyarısı

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte bugünden itibaren kuvvetli rüzgar, Çarşamba ve Perşembe günleri ise sağanak yağmur ve karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiği ifade edilerek vatandaşların muhtemel olasılıklara karşı tedbirli olmaları istenildi.

Açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışları alan Doğu Karadeniz Bölgesinde bugünden itibaren güneyli rüzgarlar, Carşamba ve Perşembe günleri ise kıyılarda orta ve yer yer kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak yağmur, 500-600 m üzeri yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

Sağanak yağışlarla birlikte 500 m rakım altındaki bölgelerde kar erimeleri de beklenmektedir. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde kar yağışlarının kıyı, kesimlerde yağmur ve kar erimelerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” İfadelerine yer verildi.