ÇAYKUR Ziraat Otoparkı Hizmete Girdi

ÇAYKUR bünyesindeki Ziraat Çay Bahçesi olarak bilinen Botanik Çay Bahçesinin otopark sorununu çözmek için yapılan otopark hizmete girdi.


ÇAYKUR Ziraat Otoparkı Hizmete Girdi

Rize’nin en gözde mekanlarından olan ve kente gelen yerli yabancı milyonlarca turistin Rize Merkezdeki ilk tercih yeri olan Ziraat Çay Bahçesinin otopark sorununu çözmek için ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim tarafından başlatılan çalışmalarda sona gelindi. 

Ziraat Çay Bahçesindeki otoparka ek olarak yapılan ve 50 dolayında aracın aynı anda yer alabileceği otopark alanında yapılan çalışmalarda sona yaklaşılırken, otopark vatandaşların hizmetine sunuldu. Ziraat Çay Bahçesindeki otopark sorununu büyük ölçüde giderecek otoparkın çevre düzenlemesinin de tamamlanmasıyla otopark alanındaki çalışmalar sona erecek.

Öte yandan yeni yapılan otoparkın hemen üst kısmında yer alan ve atıl durumda bulunan lojmanların ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim tarafından yıkılarak ÇAYKUR yararına değerlendirilmesi kapsamında Ziraat Çay Bahçesine ek bahçe olarak düzenlenmekte olan alandaki çalışmalar devam ederken, aynı anda en az 300 kişinin sosyal alan olarak yararlanabileceği bu alanda çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları da devam ediyor. 

Yeni yapılan otoparktan yürüyerek çıkılabilecek yeni çay bahçesinden yine yürüyerek üst bölümde yer alan çay bahçesine geçiş yapılabiliyor. Yeni çay bahçesinin açık ve kapalı mekan olarak 2 farklı konseptte planlanırken böylece Ziraat Çay Bahçesinden daha fazla insanın aynı anda yararlanması sağlanacak.

caykur-ziraat-otoparki-hizmete-girdi-(5).jpgcaykur-ziraat-otoparki-hizmete-girdi-(7).jpgcaykur-ziraat-otoparki-hizmete-girdi-(4).jpgcaykur-ziraat-otoparki-hizmete-girdi-(6).jpgcaykur-ziraat-otoparki-hizmete-girdi-(2).jpgcaykur-ziraat-otoparki-hizmete-girdi-(1).jpgcaykur-ziraat-otoparki-hizmete-girdi-(3).jpg