Rize’de 69 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Rize'de kampanya kapsamında düzenlenen etkinlikte fidanlar toprakla buluşturuldu.


Rize’de 69 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen program kapsamında, Rize'de 8 ayrı noktada 69 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Programa AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Isırlık Tabiat Parkı'ndaki törende konuşan Vali Kemal Çeber, kentin Türkiye'nin en yeşil ili olduğunu söyledi.

Bu anlamlı faaliyeti önemsediklerine işaret eden Çeber, "Her kesimden insan var. Rize'de yaklaşık 3 bin kişi faaliyete katılıyor. Rize'ye yakışanı yaptığımızı düşünüyorum." dedi.

Programda fidan dikiminde bulunan AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde başlatılan bu programı önemsediklerini belirterek ”8 lokasyon da 69 bin fidan bugün toprakla buluşacak. Rize ağaç bakımından çok zengin. Bunu daha da arttırıyoruz. Bize düşen bölgemizi turizm ekseninde doğa turizmin ekseninde gelişmesi için bu çevreyi korumak” dedi.
Rize’de 69 Bin Fidan Toprakla Buluştu galerisi resim 1
Rize’de 69 Bin Fidan Toprakla Buluştu galerisi resim 2
Rize’de 69 Bin Fidan Toprakla Buluştu galerisi resim 7